Дневен архив: 17/02/2020

Инвестиционно предложение за преминаване на природен газ внесе в РИОСВ „Топлофикация Перник”

 „Топлофикация Перник” е внесла в Регионалната инспекция по околната среда и водите ново инвестиционно предложение. То е свързано с ”Доставка и въвеждане в експлоатация на три когенерационни мощности с гориво природен газ“. Това информира изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. На въпроса- кое налага преминаването на газ, инж. Спасов поясни: ”Поради продължителната експлоатация на въглищните залежи в Пернишкия въгледобивен ... Прочети още »

Продължава приемането на заявления за лични документи

Само за четири дни – от 10 до 14 февруари, в Областната дирекция на полицията в Перник новите си документи за самоличност са получили 440 граждани. Други 392-ма са подали заявления да им подновени изтичащите лични карти и паспорти. Данните от сектор „Български документи за самоличност“ при ОД на МВР в Перник показват, че в Радомир подадените заяления са 50, ... Прочети още »

Петима пред Темида за извършени престъпления

Петима жители на Пернишка област отиват на съд за за извършени от тях различни престъпления. Радомирка ще отговарят за кражба. Престъплението е извършено на 11 февруари, когато след касова зона на голям магазин в Радомир били задържани 22-годишен перничанин и 20-годишна радомирка. Двамата опитали да откраднат хранителни и козметични продукти. След проведено разследване момичето е привлечено като обвиняема по чл. ... Прочети още »

Късо съедниение предизвика пожар в село Чуковец

Селскостопанска постройка е горяла в Радомирско, съобщиха от полицията. Пламъците лумнали на 14 февруари, около 11,50 часа, в радомирското село Чуковец. От постройка са унищожени малка част от дървената ламперия. Сградата като цяло е спасена. Причината е късо съединение в ел.инсталацията. Няма пострадали хора. Прочети още »

Откриха множество части от крадени коли в автоморга

Множество крадени авточасти са открити в пернишка автоморга, съобщиха от пресентъра на Областната дирекция на полицията. Акцията е проведена вчера от служители на ОД на МВР, с участието на представители от Главна дирекция „Национална полиция”. Служителите на реда проверили склад за авточасти, в пернишкия квартал „Изток“. Там са открити и иззети множество авточасти, за които има данни, че са обект ... Прочети още »

„Асарел-Инвестмънт” дари за четвърта поредна година 50 000 лева на Община Брезник

За четвърта поредна година фирма Асарел-Инвестмънт“ ЕАД подкрепя Община Брезник с  дарение на стойност 50 000 лева. През 2020 година договорът включва „Асарел-Инвестмънт“ да подкрепи развитието на община Брезник и с нефинансови средства. Екипът на компанията ще посвети 500 работни часа, за да помогне на Брезник да реализира приоритети, посочени от общинската администрация.   Годишният договор за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД ... Прочети още »

Инж. Камен Каменов: Двете пернишки дружества нямат вина за изтеклата вода от язовира към тях

 „В и К” Перник не е подавало вода от язовир „Студена” на „Стомана Индъстри” и „Топлофикация Перник”. Това заяви категорично управителят на водоснабдителното дружество инж. Борислав Иванов. Прокуристът на „В и К” инж. Камен Каменов потвърди това, като се постара да обясни възможно ли е и как някакви незначителни количества вода от язовира да са отишли към двете предприятия. Ето ... Прочети още »

Ще се радваме ли на ранна пролет или зимата се завръща?

Според синоптиците, понеделник ще започне с температури по-високи от обичайните, но към средата на седмицата ни очаква застудяване. Малък Сечко ни готви изненада- ще ни донесе слънце и сняг през новата седмица. Това показва прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология. Понеделник ще започне с температури по-високи от обичайните за втората половина на февруари. Ще се радваме на много ... Прочети още »

Слави продава суперлуксозния си мезонет

Огромните харчове покрай „7/8 ТВ” и липсата на солидни рекламодатели, очевидно е принудила шоумена Слави Трифонов отново да пусне за продажба суперлуксозния си мезонет. Цената, която Дългия е обявил за апартамента е доста скандална. За имението си Трифонов иска внушителните 1 840 000 евро или 3 588 000 лв. Слави го продава барабар с обзавеждането и картините в него. Жилището ... Прочети още »

Индустриалците негодуват срещу високите цени на тока!

От началото на годината средната цена на тока на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е 52 евро за мегаватчас. За сравнение, в Германия е била 32 евро, а във Франция – 35 евро. А този уикенд разликата достигна фрапиращи нива – 2 евро в Германия, 14 евро във Франция и 63 евро в България при сегмент „ден напред“. „Имаше случаи, ... Прочети още »