Дневен архив: 16/02/2020

„Флор” продължава да работи успешно в областния град

Общинското предприятие „ФЛОР“ продължава усиленото почистване на града и общината. В инициативата се включват и фирми, с които общинската администрация  има договор за този род дейности. Дървета, храсти и треви по протежение на ул. „Отец Паисий“ бяха почистени миналата седмица от служителите на предприятието. Окастрени бяха и клоните на дървета, опасно надвиснали над тротоари и пешеходни зони. Успоредно с това ... Прочети още »

Язовир „Студена” е източен неправомерно!

В студиото на БТВ екоминистърът Емил Димитров заяви, че язовир „Студена” е източен неправомерно и със сигурност за това не е виновен неговият предшественик Нено Димов. „Неговият корем не може да побере толкова вода. Проблемът със Студена е както във всички язовири – трябвало е да има един огромен разходомер – като водомер. Издадена е заповед да се намали потреблението ... Прочети още »

Ограничава се движението между Мало и Големо Бучино

До 3-ти март се ограничава движението в участъка от с. Мало Бучино до с. Големо Бучино от третокласния път III-1801 поради изграждането на водопровода на Перник. Обходният маршрут е по автомагистрала „Струма“, съобщават от АПИ Отпадна досега въведеното ограничение на движението от центъра на с. Големо Бучино до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци по третокласния път III-1801. Всички ... Прочети още »

Водата в язовир „Студена” се увеличава!

37 000 кубични метра вода се е стекла в чашката на язовир „Студена” само за последното денонощие, показват последните данни. Заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев посочи, че в събота общият приток е 727 литра в секунда, а разходът – 239 л/сек. На 14 февруари обемът е бил 3 626 000 куб.м, а ден по-късно – 3 663 000 куб.м. „Балансът ... Прочети още »

Епископ Поликарп благослови Ковачевци

На 14 февруари Православната Църква чества успението на равноапостолния св. Константин-Кирил Философ, славянобългарски просветител. По случай празника, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит бе отслужена архиерейска света Литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“ в село Ковачевци. Службата възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Никанор, игумен на ... Прочети още »

Зарязаха лозята в Долна Диканя с песни, танци и руйно вино

С песни, танци и руйно вино зарязаха лозята за Трифон Зарезан в радомирското село Долна Диканя. Точно в 12 часа местни хора се събраха пред читалище “Никола Корчев” в селото и с песен на уста тръгнаха да зарежат лозите за здраве и берекет, както повелява традицията на днешния ден. Множеството се отправи към къщата на 70-годишния Иван Николов, бивш футболист ... Прочети още »

Програма „Таралеж” продължава в пернишкото Седмо училище

„От името на ръководството на община Перник, от името на кметския екип искам да заявя нашата твърда позиция против разпространяването на фалшиви новини и насаждането на страхове, на основата на непроверени „сензации. Искам да заявя и твърдата ни подкрепа на ръководството на Седмо основно училище, както и към родителите на децата, включени в образователната програма за личностно развитие и превенция ... Прочети още »

За всеки ден без винетка шофьорите ще получават електронен фиш

 Всички нарушения за деня се групират в едно, но на следващия ден при повторно преминаване през контролна рамка и незаплатена винетна такса потребителят отново е нарушител. Това заяви пред  БНР проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.  В този случай, ако за превозното средство седем поредни дни не е платена електронна винетка, собственикът ще има седем ... Прочети още »

Стопани на земя, които не я обработват, могат да я загубят, алармират от ИПР

Собственици на земя, които не я обработват, не я отдават под рента и аренда и не се интересуват от нея или стопаните на т.нар. „бели петна“, губят милиони левове от ниски ренти. Тези хора могат да бъдат излъгани и дори да загубят собствеността на земята си, предупреждава анализ на Института за политики и развитие (ИПР).  На 22 февруари, събота, в ... Прочети още »

Ето в кои градове у нас дават най-високи заплати

Най-високата средна месечна заплата в България за 2018 г. е в община Челопеч (2 178лв.). Следват Козлодуй (2 090 лв.), Раднево (1 910 лв.), Пирдоп (1 796 лв.),Девня (1 677 лв.)и Гълъбово (1 598 лв.). София-столица е едва на 8-мо място (1 554 лв.), а топ 10 се затваря от Панагюрище(1 445 лв.). Това показва изследване на Института за пазарна ... Прочети още »