Дневен архив: 15/02/2020

Гърция с грандиозна промяна за данъците, която ще засегне и хиляди българи

 С главата надолу се обърна в Гърция икономическата структура и финансова система  от самото начало на 2020 година. Според новото законодателство дaнъкoплaтцитe в cтpaнaтa, между които и много българи постоянно живеещи там, щe тpябвa дa дoкaзвaт къдe и кaк изpaзxoдвaт 30% oт гoдишния cи дoxoд., пише „Труд“. В противен случай съществува риск да бъдат обложени с допълнителен данък. Зa цeлтa ... Прочети още »

Народните представители от ГЕРБ-Перник организират приемен ден за граждани

Народните представители от ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров организират приемен ден за граждани на 18.02.2020 г. (вторник). Срещата ще проведе от 13.00 ч. в централния офис на ГЕРБ в Перник, на ул. „Търговска“ 30. Записвания на място или на тел. 0884 80 05 30. Прочети още »

АПИ стартира обществена поръчка за строителен надзор при изграждането на тунела под Шипка

 Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на строителния надзор при изграждането на тунела под връх Шипка. Стойността на обществената поръчка е 6 243 600 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е 13 април 2020 г.  Поръчката за строителството на тунела беше открита през октомври м. г. с индикативната стойност 267,2 млн. лв. без ДДС и ... Прочети още »

Милена Миланова: Общинският съвет е органът, който определя политиките по изграждането и развитието на община Перник

„Уважавам  екипа на Община Перник. Това са млади и образовани мъже, които вярвам, че правят необходимото за това, градът ни да се развива. Всички сме избрани с една цел – Перник да бъде изправен на крака”. Това заяви зам.-председателят на общински съвет-Перник Милена Миланова в предаването „Нещата от живота” по Кабелна телевизия „Кракра”. Тя припомни словото на кмета за тежкото ... Прочети още »

Въвеждат изисквания за качеството на твърдите горива, използвани за битово отопление

  Приега е Наредба за изискванията за качеството на твърдите горива, използвани за битово отопление, условията, реда и начина за техния контрол. Прилагането на изискванията на наредбата ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух и защита здравето на населението от вредното въздействие на наднорменото замърсяване на въздуха чрез използването на по- качествени твърди горива за битово отопление.   С наредбата ... Прочети още »