Дневен архив: 14/02/2020

Нивото на язовир „Студена” се е увеличило с 50 сантиметра,обяви Областният щаб при бедствия в Перник

50 см покачване на нивото на язовир „Студена“ е регистрирано за последните 10 дни,обяви областният управител на Перник инж. Емил Костадинов. Новината дойде по време на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове. „Притокът на водата днес е – 557 литра в секунда, а разходът ... Прочети още »

РИОСВ-Перник започва проверки за проводимостта на реките и за нерегламентирани сметища

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник започва проверки на територията на областите Перник и Кюстендил за наличие на нерегламентирани сметища и осигуряване на проводимост на реките. Проверките са във връзка със заповед на екоминистъра Емил Димитров,  с която се нарежда регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) да започнат тези проверки. До 14 февруари екоинспекциите трябва ... Прочети още »

Ще бъде ли санкционирано споделеното пътуване?

Споделеното пътуване няма да подлежи на санкции, увериха от ГЕРБ. Преди дни управляващата партия внесе предложения за промени в Наказателния кодекс, според които всеки, който превозва пътници без съответните разрешителни, регистрация и лиценз, ще бъде наказван със затвор и отнемане на превозното средство. Предложенията не засягат споделеното пътуване, категоричен беше депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт ... Прочети още »

Ето в кои градове у нас дават най-високи заплати

Най-високата средна месечна заплата в България за 2018 г. е в община Челопеч (2 178лв.). Следват Козлодуй (2 090 лв.), Раднево (1 910 лв.), Пирдоп (1 796 лв.),Девня (1 677 лв.)и Гълъбово (1 598 лв.). София-столица е едва на 8-мо място (1 554 лв.), а топ 10 се затваря от Панагюрище(1 445 лв.). Това показва изследване на Института за пазарна ... Прочети още »

Работещите в клинични лаборатории имат вече право на допълнителен платен отпуск

  Правителството одобри промени в Наредбата за определяне на видовете работи, за които се установява допълнителен платен годишен отпуск. С изменението се осигурява правна яснота относно ползването на допълнителен платен годишен отпуск на работещите в клиничните лаборатории, лабораториите по микробиология, по вирусология и по паразитология. Промяната се налага с оглед определяне на видовете лаборатории, в съответствие с действащите медицински стандарти ... Прочети още »