Дневен архив: 12/02/2020

Д-р Александър Александров: Съветниците от ГЕРБ в Перник отстояват позициите си

Председателят на общинската организация на ГЕРБ в Перник и народен представител д-р Александър Александров изрази огорчението си от изявлението на заместник-кмета на Община Перник  Стефан Кръстев в социалната мрежа. Александър Александров подчерта, че общинските съветници от ГЕРБ са избрани с гласовете на не малко перничани. „Всяка една група в Общинския съвет е избрана да защитава интересите на хората, които са ... Прочети още »

Милена Милошева – Андонова: Съветниците от ГЕРБ има какво да обясняват на перничани

Случилото се на сесията завчера коментира и общинският съветник от БСП Милена Милошева – Андонова. Също в личния си фиейсбук профил тя написа: «Днешната сесия на Общински съвет – Перник: – колегите от ГЕРБ и другите подкрепящи ги групи в ОС да обяснят на жителите на кв. „Изток“ защо орязаха над 20 000 лв. от предвидения за района бюджет; – ... Прочети още »

Мартин Мариов за истината за парите за спорт в бюджет 2920

Приетият бюджет 2020 на община Перник, който благодарение на съветниците от ГЕРБ реално е алтернативен на този, внесен от кмета Владимиров разбуни духовете. В личния си фейсбук профил Мартин Мариов коментира частта, касаеща парите за спорта. „Ще си позволя да направя кратък коментар само на определен момент от днешното заседание на ОС. Макар широката общественост да разбра чрез медиите и ... Прочети още »

Обучаваха кметове и кметски наместници в Радомирско

Обучение на избраните кметове и назначените кметски наместници се проведе в сградата на общинската администрация в Радомир. Целта на обучението беше оптимизация на работния процес и осигуряване на ефектични административни услуги, посредством запознаването им с техните задължениякато длъжностни лица в различни сфери.   Росен Александров, съдия от Районен съд –Радомир, изнезе лекция пред присъстващите за задълженията им като връчители на ... Прочети още »

Кравар, наръгал с нож приятел – в затвора!

Подсъдим за нападение с нож с тежко пострадал мъж в брезнишкоко село Слаковци е с наложено наказание по споразумение с Районна прокуратура – Перник Една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при «строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Г.И., обвинен от Районна прокуратура – Перник за извършено от него престъпление по чл. 128, ал. 2 от Наказателния ... Прочети още »

Млади хора хванати да крадат в магазин

Перничанин и радомирка са задържани за кражба. Престъплението е извършено във вторник, от магазин за хранителни стоки в Радомир. След касова зона били задържани 22-годишен перничанин и 20-годишна радомирка, опитали се да откраднат хранителни, шоколадови и перилни продукти. Задържани са за 24 часа с полицейска мярка. Започнато е бързо производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията ... Прочети още »

Трънчанин взел пенсия с фалшиво УП за стаж

Трънчанин отива на съд за измама. В периода 2015 – 2018 година 63-годишен мъж представил пред органите на НОИ удостоверения образец „УП“,  за отпуска на пенсия, които се оказали документи с невярно съдържание. Мъжът получил обща сума над 8 хиляди лева във вид на пенсии, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, парите са върнати. След проведено разследване ... Прочети още »

Водата на улица „Бучински път” №3 в Перник отговаря на изискванията на Наредба №9, но има манган

Във връзка с констатираните несъответствия в качеството на водата, взета от пунктове, намиращи се на улица „Бучински път“ бл.3 в кв. „Изток”, от Регионалната здравна инспекция информират, че още на 5.02.2020 г. екипи на „В и К“ – Перник са извършили необходимите ремонтни дейности. След приключването им е направена промивка и дезинфекция на участъка от водопроводната мрежа засегната от аварията. ... Прочети още »

инж. Каменов: Изтегленият кредит от 3 милиона през 2014 г е за оборотни средства

Въпреки че прокуристът на „В и К” инж. Камен Каменов няколко пъти поясни пред журналисти за какво е бил изтеглен през 2014 г кредитът от 3 млн. лв., когато е бил управител на „В и К”, продължава да се тиражира твърдение, че тези пари са били за водния цикъл, което не отговаря на истината. Това заяви Камен Каменов по време ... Прочети още »

Министерството на здравеопазването открива телефон за въпроси, свързани с коронавируса

От  11 февруари,  Министерството на здравеопазването открива информационна телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси относно епидемията с коронавирус 2019-nCoV. На телефонен номер 02 807 87 57, от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 8.30 до 17 часа), информация можете да получите от лекар-епидемиолог. Причина да бъде открита телефонната линия са зачестилите запитвания ... Прочети още »