Дневен архив: 09/02/2020

Перничанка със самостоятелна изложба в София

На 18 март в галерия „Адора“ перничанката Павлина Козарова ще открие самостоятелна изложба. Павлина Козарова е родена в Перник. Ученичка е на художника Иван Войнов. Като дете е участвала в общи изложби в региона и в някои международни форуми. Завършва висша математика и информационни технологии, като дълги години се занимава и с информационен дизайн. От 2015 г. започва да рисува ... Прочети още »

За първи път в Перник – широка кампания, свързана с кучетата

„За първи път община Перник организира толкова широка среща свързана с проблемите с бездомните кучета и кампанията за кастрация на домашни и улични кучета. На нея присъстваха представители на община Перник, всички кметове на населени места, представители на БАБХ, НПО, доброволци и зоополиция. Събрахме се на едно място с идеята, да работим заедно, за да се справим с този огромен ... Прочети още »

Вдигнаха гаранцията на Витанов на 20 бона, Ковачева остава на свобода срещу подписка

Бившият шеф на ВиК – Перник Иван Витанов и бившият и.д. кмет на града Севделина Ковачева остават на свобода, реши Апелативният специализиран съд в края на миналата седмица. Двамата отново застанаха пред Темида, след като Специализираната прокуратура обжалва решението на Сепциализирания съд, с което ексуправителят на водоснабдителното дружество бе пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на 1000 лева, ... Прочети още »

Пернишката ГПЧЕ отново участва в инициативата „Журналисти в училище”

Отново е обявен конкурсът за участие в инициативата „Журналисти в училище“. За седма поредна година изявени български журналисти ще се срещнат с ученици от цялата страна, за да разговарят за фалшивите новини и за нуждата от активна гражданска позиция. ГПЧЕ“С.Радев“- Перник е едно от учебните заведения, които активно участват в инициативата, още повече че там от години работи и Клуб ... Прочети още »

Младите социалисти в Перник избраха ново ръководство на организацията

На отчетно-изборно събрание на Младежкото обединение в БСП – Перник бе избрано ново ръководство на организацията. Приемник на досегашния председател на младежката организация на социалистите Йордан Малинов е 24 годишният Станислав Павлов. Новият председател на МО в БСП – Перник е завършил бакалавърска и магистърска степен в Университета по хранителни технологии – Пловдив и работи по специалността си. Пред младите ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Синът на Венета Райкова шашна социалните мрежи…

Венета Райкова призна нещо много вълнуващо, което развихри страстите и сред последователите й в социалните мрежи. Устатата водеща показа едно постижение на сина си, което изуми всички. Патрик е само на 10 години, но вече има написан цял роман, за чието издаване има подписан договор. Очевидно Райкова е решила да дава пример със самата себе си на детето си в ... Прочети още »

Днес да почерпят „победоносците“…

Днес православната църква отбелязва паметта на свети мъченик Никифор. Никифор идва от гръцки – Nikeforos, и значи „победоносец“. Имен ден празнуват всички с неговото име. Прочети още »

Ханке: България не трябва да влиза в еврозоната!

Създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към единната европейска валута, заяви пред БНР бащата на валутния борд у нас професор Стив Ханке, цитиран от БГНЕС. Той разкритикува законовите промени, предложени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. С тях в закона се записва, че след присъединяването на България към валутния механизъм, предхождащ еврозоната, курсът ... Прочети още »

От 24 февруари се отваря новата пчеларска програма

  На 24 февруари ДФ „Земеделие” отваря приемът по новата  Национална програма по пчеларство (НПП), която ще действа в периода 2020-2022 г. Документи за финансовата 2020 година ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по постоянен адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице. Приемът ще продължи до 9 март 2020 г.   Ръководството на ДФ ... Прочети още »

За по-малко от два месеца успешно са обучени над 1000 от работещите в центровете за спешна помощ

„За по-малко от два месеца успешно обучение по линия на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС) преминаха над 1000 души от работещите във всички центрове за спешна помощ на територията на страната, в това число лекари и медицински сестри, фелдшери и лекарски асистенти, парамедици и шофьори на линейки“. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко ... Прочети още »