Дневен архив: 07/02/2020

Служители от Първо РУ МВР – Перник издирват извършител на грабеж

  Престъплението е станало тази нощ, около 3,20 ч., в пернишко казино. Неизвестен към момента мъж заплашил с пистолет 32-годишна служителка на локала, като й отнел чантичка с неголяма сума пари. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителя.   Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.  Прочети още »

Радомирец отива на съд за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

 На 1 февруари, в гр. Радомир е проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 50-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,84 промила в издишания въздух. След проведено разследване, мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град. Прочети още »

Възстановено е движението по републиканските пътища в област Разград

 Възстановено е движението по републиканската пътна мрежа в област Разград. Почти всички третокласни пътища са проходими при зимни условия след силния снеговалеж, навяванията и преспи, които на места са били над 2 метра. Продължава обработката на пътните настилки и е ограничено преминаването на моторни превозни средства по три третокласни отсечки – път III-4902 от с. Побит камък до с. Острово, ... Прочети още »

Увеличиха се болните от морбили в област Перник

Болните от остри респираторни заболявания в областта през изминалата седмица започнаха да намаляват. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 188, при 192 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е 257,15 %oo, при средна за страната 237.46 %oo към 03.02.2020 г.  Увеличили са се болните от заразни заболявания, които са 28, при 19 за предходната седмица. През ... Прочети още »

РЗИ даде указания на Община Перник за доставката на минерална вода с цистерни

Регионалната здравна инспекция в Перник изпрати писмо с указания до Община Перник във връзка със заявените желания за доброволчески акции за доставяне на минерална вода в община Перник посредством цистерни. В писмото си до кмета на община Перник Станислав Владимиров, директорът на РЗИ уведомява губернатора на областния град, че водата в цистерните трябва да отговаря на определени изисквания, а те ... Прочети още »

Проходите „Шипка“, „Република“ и „Троянски“ са затворени за движение

  Високопланинските проходи „Шипка“, „Република“ и „Троянски“ са затворени за движение поради обилен снеговалеж и преспи. Ограничено е движението на всички моторни превозни средства на територията на област Разград, а в област Смолян автомобилите до 12 тона трябва да са задължително с вериги. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да ограничат днес пътуването в Източна България и Родопите и ако не ... Прочети още »

Временни затруднения при предоставяне на пощенски услуги заради влошената пътна обстановка

„Български пощи“ ЕАД уведомява своите клиенти, че предвид усложнената метеорологична обстановка, довела до затваряне на пътища и липса на ток в някои населени места от областите Силистра, Ловеч, Русе, Добрич, Разград, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, София област, Враца, Монтана, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Стара Загора, Кърджали, Пазарджик и Смолян са възможни временни затруднения при предоставяне на пощенски услуги и ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” стартира изграждането на компенсационен фонд за обезщетяване на производителите

  Държавен фонд „Земеделие“ започва работа по изграждането на компенсационен фонд за обезщетяване на земеделските производители от постъпили неблагоприятни климатични събития. Това заяви изпълнителният директор на ДФЗ-РА Васил Грудев на среща на земеделските производители в курортния комплекс Златни пясъци. „Свидетели сме на увеличение на неблагоприятните климатични условия през последните години. Така че ние трябва да настроим нашата дейност спрямо тях. ... Прочети още »