Дневен архив: 06/02/2020

Започна поетапно пускане на тежкотоварните камиони в посока Варна на АМ „Хемус“

Започва поетапно пускане на тежкотоварните камиони в посока Варна на АМ „Хемус“. Тяхното движение временно бе ограничено при 10-ти километър, след пътен възел „Яна“. Заради изтеглянето на аварирал тежкотоварен камион, който не е подготвен за пътуване при зимни условия, бе спряно движението на всички тежкотоварни камиони. Движението в посока София е без ограничение. Прочети още »

Движението по пътя Големо Бучино- Перник остава ограничено за изграждането на водопровода на Перник

До средата на февруари движението по 2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино – Перник остава ограничено поради изграждането на водопровода на Перник. За извършване на необходимите строителни работи е спряно движението в участъка от центъра на с. Големо Бучино до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци. Обходният маршрут е по автомагистрала „Струма“. Досега той беше АМ „Струма“ ... Прочети още »

8 снегорина работят непрекъснато в Радомирско

“8 снегопочистващи машини в Радомирско работят непрекъснато. На места имаше навявания, които са отстранени. Пътищата са проходими при зимни условия”, заяви кметът на Община Радомир Пламен Алексиев. Той е в постоянна връзка с фирмите, които почистват пътната мрежа в общината. Няма постъпили сигнали за пътно-транспортни произшествия и закъсали автомобили, вследствие на усложнената зимна обстановка на територията на общината. Четирите села ... Прочети още »

Удължиха грипната ваканция

Грипната ваканция в Пернишка област бе удължена. Нивото на заболяемост от грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/ остава високо, съобщава Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. За периода от 27 януари до 2 февруари заболяемостта във възрастовата група 5-14 г. е 1273,52 на 10 000 души при средна за страната 769,87 на 10 000 души. За 3 и 4 февруари регистрираните случаи ... Прочети още »

Цяла нощ работиха снегорините в Перник

През цялата нощ вчера продължи почистването, опесъчаването и третирането със сол на основните пътни артерии на територията на община Перник. Почистването на някои улици в града и населените места започна още преди полунощ по сигнали на перничани. Към 3.30 ч. пък започна третирането на основните пътища. От рано сутринта е започнало повторното третиране на общинската пътна мрежа. Има проблеми с някои ... Прочети още »

Спряха движението на 12-тонни возила по АМ „Струма” от Перник към София

„Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т. по  Автомагистрала „Струма“ посока Перник – София заради обилния снеговалеж“, съобщи областният управител инж. Емил Костадинов.  Пътищата са обработени и е осигурено движение при зимни условия. Припомняме, че  участъкът  от третокласния път село Големо Бучино – Перник. Причината за това е изграждането на водопровода, който ще довежда вода от ... Прочети още »

Няма бедстващи автомобили и ПТП-та по пътищата в областта

След падналия сняг, пътищата в региона са проходими при зимни условия, съобщиха от полицията. В цяла Пернишка област те са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни артерии и бедстващи автомобили. Не са регистрирани и пътнотранспортни произшествия. Единствената временна рестрикция е за автомобили над 12 тона, пътуващи посока столицата. Тежките возила се спират малко преди пътен възел „Даскалово“ поради възникнали ... Прочети още »

Проблеми с тока оставиха затворен пункта на КАТ в Перник

Днес пункта на КАТ в пункта за регистрация и пререгистрация на пътни превозни средства в квартал «Калкас» остана затворен. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР поясниха, че причината е скрита в смущения в електрозахранването и липса на електрически ток. От „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник се извиняват на гражданите и уверяват, че  ще бъдат уведомени своевременно при нормализиране ... Прочети още »

Поредна кражба на ток в Перник

Поредна кражба на ток е установена в Перник. Вчера служители на Първо районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в квартал „Железни заводи“. Установено е незаконно присъединяване към електрическата мрежа. Направен е оглед на местопроизшествието и е установен собственика на неправомерно захранената сграда. Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс и действията по ... Прочети още »

Прокуратурата пак иска арест за Ковачева и Витанов

Бившият шеф на“ В и К“ – Перник Иван Витанов и бившият и.д. кмет на града Севделина Ковачева отново застават пред съда, след като прокуратурата обжалва решението на Специализирания съд, с което ексуправителят на водоснабдителното дружество бе пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на 1000 лева, а временната кметица Севделина Ковачева бе освободена с мярка “подписка”. Новата мярка ... Прочети още »