Дневен архив: 05/02/2020

Авария в района на „Бучински път”, в квартал „Изток” в Перник, доведе до смесване на питейната вода с отпадна

Тежка авария по водопроводната мрежа в района на „Бучински път”, в кв.” Изток” възникна вчера. Затова алармира кметът на кметство „Изток” Десислава Стоянова. „Жители от квартала ми сигнализираха, че поради авария по водопроводната мрежа има смесване на питейната вода с отпадни води. Сигнализирахме „В и К” и тази сутрин започнаха веднага ремонтни дейности в района. Аз също съм на мястото ... Прочети още »

Пътищата в целия Пернишки регион са почистени

На територията на област Перник пътищата са почистени и проходими при зимни условия, увери областният управител инж. Емил Костадинов.  Почистени са автомагистралата, както и първокласните и второкласните пътища. Няма ограничения за движението с изключение на участъка от третокласния път село Големо Бучино – Перник. Причината за това  е изграждането на водопровода, който ще довежда вода от язовир „Бели Искър“ до ... Прочети още »

Перничанин, продавал нелегално дрехи, отива на съд

 Перничанин отива на съд за нелегално продавани дрехи. През месец октомври 2018 г., на ул. „Търговска“ в областния център, е проверен магазин. Органите на реда установили, че в него се продават стоки на известни търговски марки без разрешение на притежателя на изключителното право. Тогава били иззети артикули на стойност малко над 20 хиляди лева. Привлечен като обвиняем е 52-годишен жител ... Прочети още »

Къща горя в радомирското село Дрен

Къща е горяла в Радомирско. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. Снощи, около 22 часа, е съобщено за горяща къща, в радомирското село Дрен. На място е изпратен един екип на радомирската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, който ликвидирал пламъците. Изгорели са обаче домашно имущество, гардероб, врата и опушени стени. Причината е била в запалени сажди ... Прочети още »

Трима, нарушили закона, на съд

Трима се изправят пред правосъдието в Перник. 31-годишен ще отговаря за унищожаване и повреждане. Престъплението е извършено в края на месец декември минала година, когато на паркинг в пернишкия квартал „Тева“ бил изпочупен лек автомобил „Нисан Кашкай”. След проведено разследване е установено, че извършител на деянието е 31-годишен перничанин. Мъжът е привлечен като обвиняем и работата продължава. Перничанин на съд ... Прочети още »

Издирват изчезнала жена

Полицията издирва изчезнала жена. От районното управление на МВР в Рядомир, че се търси 30-годишната Антониа Гервазиева Венциславова от радомирското село Копаница. По данни на близките й, жената е в неизвестност от 7-ми януари тази година.  Тя е висока около 160 сантиметра, с пъстри очи, къса права коса и слабо телосложение. Била е облечена със зимно дамско яке тип „шуба“ ... Прочети още »

Вандал, потрошил автомобил в Перник, застава пред Темида

 31-годишен ще отговаря за унищожаване и повреждане. Престъплението е извършено в края на месец декември минала година, когато на паркинг в пернишкия кв. „Тева“ беше изпочупен лек автомобил Нисан „Кашкай“. След проведено разследване е установено, че извършител на деянието е 31-годишен перничанин. Мъжът е привлечен като обвиняем и работата продължава. Прочети още »

Пътищата в община Перник са изчистени

Всички основни пътни артерии в община Перник са проходими при зимни условия. Почистването и обработката на пътищата e започнаха малко след 3.30 ч. през нощта заради обилните снеговалежи. Бяха почистени и улици, на които живеят хора на хемодиализа и улиците, улици, по които се движи градски транспорт. В сутрешните часове започна почистването от сняг и паднали клони на пешеходни зони ... Прочети още »

Изправят пред Темида убиеца от Горочевци

Пернишката Окръжна прокуратура е предала на съд обвиняем за умишлено убийство в трънското село Горочевци. Обвиняемият Пеко Миланов на 71 години, който е и бивш кметски наместник на селото, е изправен на подсъдимата скамейка по обвинение за извършено от него умишлено убийство и незаконно държане на боеприпаси– престъпление по чл.116, ал.1 и по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият ... Прочети още »

Нивото на язовир „Студена” се покачи с 14 сантиметра!

В последните дни времето е благосклонно към перничани. Южният вятър и топлото време допринесоха за ускорено снеготопене във водосбора на язовир „Студена“. Това позволи нивото на язовира не само да не спада, но и да се покачи леко. За последното денонощие е регистрирано 14 см покачване на нивото на язовира. Това са близо 50 000 кубика. Притокът на вода също ... Прочети още »