Дневен архив: 04/02/2020

Премиерът провери строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник

Днес премиерът Бойко Борисов инспектира полагането на тръбите на водопровода от Мало Бучино до Перник, който трябва да захрани с вода града от Белмекен през язовир „Искър”. „Това, което виждате, е направено за ден и половина. Аз съм убеден, че за 30 дни екипите ще се справят. Ритмично се подават тръбите, те са изключително добри“, заяви премиерът по време на ... Прочети още »

Започна издаването на разрешителни за продажбата на мартеници в Перник

Във връзка с ежегодния празничен базар на мартеници, който ще започне от 21 февруари и ще продължи до 1 март включително, Община Перник уведомява всички търговци и производители на мартеници за условията, при които ще бъде организирана търговията с червено-белия пролетен символ. Всички петна за разположението на масите ще бъдат разпределени по схема, одобрена от главния архитект на общината. Местата ... Прочети още »

Община Перник организира почистването на пътен възел край Батановци

Община Перник продължава усиленото почистване на затревени, замърсени и обрасли с храсти терени. Вчера работниците от ОП „ФЛОР“ изрязваха храсти и почистваха от изсъхнали треви и битови отпадъци пътния възел при разклона за гр. Батановци. Докато метеорологичните условия позволяват да се работи на открито, акцията по почистването на крайпътни участъци ще продължи. Това се прави и с превантивна цел да ... Прочети още »

Президентът Румен Радев: Официално снемам доверие от правителството

 „Считано от днес от официално снемам доверие от правителството, което не работи в интерес на българските граждани”, заяви в официално обръщение президентът Румен Радев. „От 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, загрижен за Бъдещето на България”, посочи Радев. Той обвини управляващите, че ... Прочети още »

Сериен крадец рецидивист влиза в затвора за година и половина

Рецидивист получи поредно наказание за серия кражби от пернишки магазини. Съдът е признал за виновен подсъдимия Р.М., обвинен от Районна прокуратура – Перник за серия кражби, извършени от него при условията на опасен рецидив. В периода от 10 май до 20 юли 2019 година подсъдимият отнел от няколко супермаркета в областния град различни чужди вещи – алкохолни напитки, шоколадови изделия, ... Прочети още »

Осъдиха крадци на кабели в Батановци

За наложени наказания за кражба на електропроводник в Батановци, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Съдът е одобрил споразумения, сключени от Районна прокуратура – Перник със защитниците на подсъдимите А.К., П.П., Г.С. и В.Я. за кражба, извършена в съучастие. На 12 септември 2018 година, от производствен цех в града, четиримата отнели електрически проводник с дължина над 50 метра, собственост на ... Прочети още »

Усилено се подменят документи за самоличност

Данните от сектор „Български документи за самоличност“ при ПЕРНИШКАТА Областна дирекция на МВР за подадени заявления и издадени лични документи,показват, че гражданите се възползват активно от предоставената им възможност, за да не чакат струпванията по опашките в последния момент. Само за периода от 27-ми до 31-ви януари 2020 година, в Областната дирекция на МВР подадените заявления са 368, а гражданите, ... Прочети още »

Откраднаха ел.машини и инструменти от строеж

Кражба от новострояща се сграда е извършена в Перник. Престъплението е станало в периода от 31 януари до 3 февруари. Неизвестни до този момент, чрез разбиване катинар на входна врата, проникнали в новострояща се сграда  в пернишкия квартал „Изток“. По данни на материално отговорно лице, от обекта са откраднати електрически машини и инструменти. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители ... Прочети още »

Изправят пред съда мъж, заканил се да подпали семейния дом

Перничанин застава пред съда за закана. В средата на миналата година 47-годишен перничанин се заканил пред сина си, че ще запали семейното жилище. Служители на Второ районно управление на МВР били сезирани и е започнато разследване по случая. След проведени процесуално-следствени действия е установено, че мъжът е предизвикал основател страх у семейството си. Привлечен е като обвиняем по чл. 320 ... Прочети още »

Закопчаха 62-годишен крадец

Перничанин е задържан за кражба. Вчера в Първо районно управление е подаден сигнал от собственик на голям магазин в центъра на областния град, че е откраднат електрически винтоверт от обекта. Незабавно били предприети действия за установяване на извършителя и много бързо белезниците щракнали около ръцете на 62-годишен мъж. Наложена му е 24-часова мярка за задържане по Закона за МВР Започнато ... Прочети още »