Дневен архив: 03/02/2020

Малките грации от СКХГ „Виктория” се представиха блестящо на Международен турнир в Гърция

Пернишките грации от СКХГ “Виктория“ взеха участие в международен турнир в гр.Левадия,  Гърция от 30-ти януари до 2-ри февруари 2020 г. За пореден път малките ни гимнастички доказаха своята класа ,въпреки голямата конкуренция от елитни клубове по художествена гимнастика, които участваха в състезанието. 33 бяха гимнастичките ,които се състезаваха във възрастова група 2013-та година. За да зарадват децата, организаторите ги ... Прочети още »

Заседава Комисията по заетост към Областния съвет за развитие

Държавният план прием за 8 клас за учебната 2020/2021 г. в професионалните и профилираните гимназии, средните и обединените училища обсъдиха на предварителна работна среща днес членовете на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Перник. Заседанието беше открито от областния управител на инж. Емил Костадинов, а в работа му участваха заместник- областният управител Васил Павлов, началникът на ... Прочети още »

Аварии по водопроводната мрежа нарушиха водоподаването в някои райони на Перник и областта

Заради аварии по водопроводната мрежа, на 3 февруари с нарушено водоснабдяване бяха абонати на „В и К” Перник в село Боснек, село Драгичево-ул. „Средорек”№6, кв. „Църква”-ул. Ленин” №50. Пробив във водопроводната мрежа е причина за нарушеното водоподаване на живущите на ул.”Тунджа”- 1;местността „Шавърляк“ и в махала „Шумашка“.  На ул.“Св.Петка“ № 4 ще се извършват изкопни дейности, поради запушена канализация. Нарушение ... Прочети още »

Още една подадена ръка за помощ в тежката криза!

Тежката криза, която обрече десетки хиляди жители на Перник и още няколко населени места в общината, разчитащи да водоснабдяване единствено на изпразнения днес язовир „Студена”, направи съпричастни към бедата фирми и организации от цяла България. Поредната подадена ръка към бедстващите люде е от „Гората.бг – 100 000 садим гора“.  От тази седмица те започват да карат безвъзмездно питейна вода на ... Прочети още »

Изграждат трасето за новия водопровод ударно!

Екипите на държавната фирма „Монтажи“ работят ударно за изграждането на новия спасителен за Перник водопровод  от Мало Бучино до Перник, по който към бедстващия град трябва да тръгне скъпоценната течност от язовир „Бели Искър”. Само за два – три дни бе изкопан километър от трасето. Екипите работят денонощно. Пътят от Голямо Бучино до Перник е затворен заради дейностите, които се ... Прочети още »

Земенчанин хванат пиян зад волана

Земенчанин е задържан за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Миналата седмица, около 13,50 часа в града е проверен „Фолксваген Пасат“, управляван от 55-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство са отчетени 2,09 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед и по случая е започнато бързо ... Прочети още »

Търси се съдействие от НКЖИ за отваряне на жп прелеза при „Кървавото“

Да бъде възстановен жп прелеза в местността „Кървавото“ –  за това Община Перник е изпратила искане до Националната компания „Железопътна инфраструктура“. То е резултат на внесена подписка на граждани, ползващи района на индустриалната зона на бившия завод „Кристал“, съобщи на последното заседание на пернишкия минипарламент заместник-кметът Стефан Кръстев. Гражданите настояват за улеснена връзка с централната градска част, като шосето преминава ... Прочети още »

Радомир решава проблема с помиярите с ефективна програма

Общинският съвет в Радомир прие програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. С нея се цели намаляване на рисковете от ухапване на граждани и разпространяване на зарази от безстопанствените животни. Програмата включва масова кастрация и връщане по места на социализирани кучета, които да се приемат за осиновяване от граждани, организации и общини. Здравите и неагресивни бездомни животни ще бъдат ... Прочети още »

Подпалиха служебен автомобил на „ДГС Елешница” към ЮЗДП

 Служебен автомобил марка „Грейт уол”, собственост на „Държавно горско стопанство Елешница”, към Югозападно държавно предприятие Благоевград, е запален в 4.30 часа в нощта срещу понеделник. Автомобилът е бил паркиран в двора на стопанството и въпреки бързата намеса на пожарникарите е напълно изгорял. Палежът по всяка вероятност е умишлен и е в отговор на засилените проверки по опазване на горските територии ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси шивачки, готвачи, комплектовачи, работници в строителството

  След като две седмици подред през първия месец на 2020 година предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха с 21 и станаха 128. Добрата новина е, че предлаганите свободните места, предназначени за висшисти, се увеличиха с 3 и станаха 14.   През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник продължават ... Прочети още »