Дневен архив: 02/02/2020

АПИ въвежда ограничания по пътя Големо Бучино – Перник

До средата на февруари се ограничава движението по 1,2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино – Перник, поради изграждането на водопровода на Перник. За извършване на необходимите строителни работи се спира движението в участъка от разклона за с. Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци. Обходният маршрут е АМ „Струма“ – общински път до с. Люлин – ... Прочети още »

Индустрията в Перник може да ползва вода от язовир „Бушляк”

Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода за промишлени нужди от язовир „Бушляк”, съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР. За целта трябва да бъде изграден тръбопровод с дължина 800 метра и да бъде направен ремонт на съществуващ канал. По думите на министъра към момента има неофициален отговор от „Стомана индъстри“, че водата от язовир ... Прочети още »

Радомирският общински бюджет е приет

Радомирският Общински съвет прие общинският бюджет за 2020 година. 17 211 628 лв. е финансовата рамка на общината за 2020 г. по приходната и разходната част на основния финансов закон за общината. Приходите за делегирани от държавата дейности са 9 386 948 лв., а местните приходи, сред които обезпечаване на културни и спортни дейности и събития, са 7 824 680 лв. Очакват се приходи от местни ... Прочети още »

Млада жена пред Темида за измама

Млада жена се изправя пред правосъдието за измама. Престъплението е извършено в края на месец юни миналата година, когато 22-годишна перничанка, използвайки чужда личната карта, изтеглила два заема от фирма за бързи кредити на стойност 1 600 лева. След подаден сигнал от потърпевшата е започнато разследване от служители на Второ районно управление на МВР. Органите на реда установили по безспорен начин ... Прочети още »

Откриха крадена кола в района на Боснек

Краден лек автомобил е открит в Пернишко. Задържан е 36-годишен, съпричастността на който е в процес на установяване. Колата, марка „Фолксваген Туаран“ е намерена малко преди село Боснек. Пристигналите на място служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от второ РУ установили, че регистрационните табели на туарана са от два различни автомобила. Колата ... Прочети още »

Удостоиха Симеон Спиридонов с орден „Св.св.Кирил и Методий” -огърлие

Художникът Симеон Спиридонов, който живее и работи в радомирското село Дрен, беше награден вчера от Президента на Република България Румен Радев с Орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие, за особено висок принос в областта на културата и изкуството. Този орден е вторият по сила след „Стара планина“ и се присъжда изключително рядко. Предложението за награждаването на Спиридонов, който ... Прочети още »

Общинският съвет в Ковачевци прие Програмата за управление на кмета Васил Станимиров

  Общинският съвет прие програмата  за управление на кмета на общината  през   мандат 2019-2023г. В нея се планира управлението на общината да бъде отворено към  националната политика за регионално развитие. Общината ще продължи да провежда политика, с която да гарантира  силен  социален ангажимент  към населението.   Програмата за управление на мандат 2019-2023 година е съчетание на стратегическите насоки и приоритети ... Прочети още »

Животновъдите ще бъдат подкрепени с 2 милиона лева за инвестиции в доилна техника

 2 000 000 лв. финансов ресурс по схемата „Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко“ за 2020 г. утвърди Управителният съвет на ДФ „Земеделие  Срокът на действие на схемата е до 31.12.2020 г. Нотифицираният максимален бюджет по схемата за периода е 2 млн. лева. През 2019 г. са ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” утвърди 2,5 милиона лева за изграждане на кланични пунктове

 Ресурс от 2,5 млн. лева за 2020 г. утвърди Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ по схемата на държавна помощ „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“.  Целта на помощта е подпомагане на собственици на животновъдни ферми, които произвеждат храни от животински произход, за изграждането на кланични пунктове отговарящи на изискванията за добив и транжиране. Максималният интензитет на помощта е до 50% ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Мария Игнатова и Алекс Раева отново ще ни вълнуват

  Какво прави Мария Игнатова тези дни? Освен „Господари на уеба“ водещата подготвя и нещо съвсем ново. Феновете й  ще имат възможност да я видят в едно ново амплоа съвсем скоро. Водещата получи покана от един от най-популярните столични клубове, да направи свое шоу на сцената му. Хумористично, иронично и саркастично, разбира се, защото зад него стоят сценаристите на „Господари на ефира“. ... Прочети още »