Дневен архив: 01/02/2020

Стартира изграждането на новия водопровод от Мало Бучино до Перник

Започнаха изкопните дейности и полагането на тръбите за водопровода от Мало Бучино до Перник. Обектът беше инспектиран от министъра на икономиката Емил Караниколов, областния управител Емил Костадинов, кмета на Община Перник Станислав Владимиров, както и от представители на фирма „Монтажи“, които са изпълнител на обекта.  „Мобилизирани са екипи от специалисти, които имат опит в създаването на ВиК мрежи. Пълно съдействие ... Прочети още »

Община Перник набеляза мерки за намаляване на свръхпопулацията на бездомните кучета!

Община Перник стартира редица мерки за справяне със свръхпопулацията на  бездомни кучета. В началото на февруари ще започне мащабна информационна кампания за нуждата и ползите от кастрацията на дворните и домашните кучета. Това стана ясно днес на среща на кмета на община Перник Станислав Владимиров с кметове, кметски наместници, доброволци, НПО, зоополиция, Агенция по контрол на храните и ветеринарни лекари  ... Прочети още »

Сдружение „Дишай Перник” търси доброволци за почистването на коритото на река Струма!

  Днес, 01.02.2020 г, /събота/ служителите на общинско предприятие „Флор“ ще работят извънредно, за да изрежат храстите от коритото на река „Струма“. До колкото знаем, екипът им за сега само ще изреже храстите, а разчистването е планирано за след това. От Сдружение „Дишай, Перник“ имаме идея да се присъединим към тях и да изнесем клоните от коритото на реката. Търсим помощта ... Прочети още »

Община Перник осигури достъп до камерите на „Топлофикация Перник” със съдействието на дружеството

Във връзка с изпълнение  изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух „Топлофикация – Перник“ АД предостави на община Перник достъп до камерите си. От своя страна кметът Станислав Владимиров поиска гражданите също да имат достъп до камерите. За целта на партера на сградата на общината е поставен монитор, на който перничани могат да следят какво се гори в пещите ... Прочети още »

Изтече срокът за доказване на реализираните плодове и зеленчуци по схемите за обвързано подпомагане

  На 31 януари 2020 г., изтече крайният срок, в който земеделските стопани, кандидатствали за Кампания 2019 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци – оранжерийно производство, могат да докажат реализацията на произведената продукция. За целта те трябваше да подадат декларация по образец и да предоставят нужните документи. Попълненият опис трябваше да се подаде до ... Прочети още »