Дневен архив: 26/01/2020

Авария остави без вода част от жителите на три улици в Перник

 Пробив във водопровода на ул.“Софийско шосе“ днес           , 26.01.2020г. в 20.30ч ., наложи принудително спиране на водата в района на аварията. Това информираха от „В и К”-Перник. От там поясниха, че заради повредата, без вода ще останат потребителите, които живеят на улиците: “Беласица“, “Балкан“ и част от къщите на “Софийско шосе“. Прочети още »

Над 120 участници в „Игри с маски“ омаяха публиката

Десетки перничани се насладиха на „Игри с маски“ пред младежкия дом в „Мошино“. В спектакъла участие взеха повече от 120 човека – сурвакари от Батановци, народните певци Антонио Симеонов и Боряна Василева, фолклорен ансамбъл „Граово“, хип-хоп формация „Dance Squad“. Гости на спектакъла бяха зам. – кметът на община Перник Стефан Кръстев, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова и почетния гражданин ... Прочети още »

„Магията на Сурва“ през детските очи показва изложба

В пернишкия ЦПЛР – ОДК бе открита традиционната детска изложба, посветена на местния обичай Сурва. Изложбата включва 40-те най-добри художествени произведения на ученици от пернишките училища. Изложбата под наслов „Магията на Сурва“ бе открита от зам.-кмета на община Перник Стефан Кръстев и директорът на художествената галерия Елена Темелкова. Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на община Перник Станислав Владимиров. „Пернишката ... Прочети още »

Детски творби красят музея в Радомир

Изложба на детски рисунки и сурвакарски маски под надслов „Сурва, сурва, сурвакари!“ краси Общинския исторически музей в Радомир. Експозицията съдържа 86 рисунки, 22 маски, 15 апликации и седем сурвачки. Творбите са дело на талантливи ученици от НУ „Архимандрит Зиновий“, ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в град Радомир, ОУ „Иван Вазов“ в село Извор, както и от Центъра ... Прочети още »

Изверг системно изнасилвал собствената си дъщеря

По искане на Окръжна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния обвиняем И.Г. за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че в продължение на повече от три месеца, в Перник, ... Прочети още »

Кметът на Радомир на тържествата за Освобождението на Кюстендил

Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев беше част от тържествата по случай 142-та годишнина от Освобождението на Кюстендил от турско робство. Визитата на кмета беше по покана на дружество “Традиция”. На събитието присъстваха още и управителят на регионален клуб “Традиция” в Радомир и общински съветник в местния парламент Иличо Йорданов, както и представители на организацията от София и Благоевград. Част ... Прочети още »

Столичният общински съвет ще решава да даде ли съгласието си през водоснабдителната система на София да се подаде вода към Перник

Столичният общински съвет /СОС/  във вторник ще решава дали да подкрепи предложението на правителството през столичната водоснабдителна мрежа да премине вода от водосборната област на язовир „Белмекен“, през язовир „Бели Искър“ и през допълнително изграден водопровод с дължина 13,5 км от Мало Бучино до Перник. Това информира БТВ. Идеята беше обсъдена в комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в ... Прочети още »

С тази рецепта можете да свалите 20 килограма само с варен лимон

Много хора започват деня си с топла напитка, като например кафе. Други предпочитат нещо готино и освежаващо. И двете напитки обаче нанасят сериозни вреди на здравето ни, затова трябва да ги заменим. Добър избор за естествено тонизиране и сваляне на излишните килограми е напитката, която е описана по-долу. Използва се на празен стомах и е много питателна. Освен това унищожава ... Прочети още »

Облекчава се режимът за регистрация на личните стопанства

Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Той предвижда актуализиране на националните мерки и решаване на някои спешни въпроси с оглед актуалната епизоотична обстановка в страната. Промените предвиждат режимът за регистрация на личните стопанства да бъде облекчен и безплатен. По този начин се намалява административната тежест за гражданите, което е основен приоритет ... Прочети още »