Дневен архив: 25/01/2020

Перничани протестираха с жълти жилетки пред сградата на Министерски съвет в столицата

Днес  перничани, облечени в жълти жилетки, някои опасали на кръста хлопатари,  отново гръмко, но този път в столицата, пред Министерски съвет,  извикаха “Искаме вода”, „Оставка”, „Мафия”, „Къде ни е водата”. Протестът беше организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник”. Датата на протеста не беше случайно избрана.  На 24, 25 и 26 януари трябваше да се проведе 29-то издание на Международния фестивал ... Прочети още »

ОП”Пазари” връчи традиционните си награди от проведени конкурси

Ръководството на Общинско предприятие „Пазари” в Перник връчи 19 отличия от проведените, станали вече традиционни,  конкурси.  От конкурса и изложба на  „Календари” 2020 година, на първо място беше номиниран календарът на сдружение „Топливо” за поетична приказка. Първо място за календар на православна тематика „150 години от създаването на Българската екзархия”. Първо място получи и Славянски календар 2020 година с най-голяма ... Прочети още »

Кой трябва да подаде данъчна декларация?

Не всеки, който е получил доходи трябва да подаде данъчна декларация. Хората, които получават само заплата нямат задължения да подават данъчна декларация. Всички, които имат хонорари и доходи от наем имат ангажимент. Това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той призова:“Вземете си персонален индетификационен код от офис на НАП. Безплатно е”, призова той. За получаване на персоналния си идентификационен код ... Прочети още »

Банки погнаха Галка от „Каризма“, заради неплатени кредити

Галя от Каризма си е платила водата със 7-годишно закъснение. През 2012 г. „Софийска вода“ запорира общата й фирма със сценичната й половинка Миро „Каризма мюзик фактори“ заради дълг от 1 525 лв. Певицата е успяла да покрие борча чак през 2019 г. с парите, които изкарва в Лондон, където се установи през последните години, пише „Телеграф“. Заради това е ... Прочети още »

Цялата истина за младия любовник на Дарина Павлова

Джулио Берути е мъжът, който успя да измести Илия Павлов от сърцето на бизнес дамата. Дори се заговори, че двамата са сгодени, но Дарина отрече. Той е актьор с диплома за зъболекар и страст да поправя коли. Слуховете за отношенията между двамата се появиха още през 2014. Италианските медии неведнъж са ги разделяли, но до днес двамата са още двойка. ... Прочети още »

Ръководството на ДФ”Земеделие” се срещна с асоциациите на овощарите в България

  Земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2019 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, ще получат финансовата си подкрепа с половин месец по-рано, в сравнение с миналата година. Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев по време на среща с представители на асоциациите на овощарите в България. Той уточни, че средствата ще бъдат преведени по ... Прочети още »