Дневен архив: 23/01/2020

Около 10 повреди по водопреносната мрежа отстраняваха и днес на територията на община Перник аварийните екипи

   И днес аварийни екипи на „В и К” Перник,  „В и К” Русе и фирма „Райкомерс“ София  отстраняваха над 10 повреди по водопреносната мрежа в община Перник. Ето къде бяха отстранявани аварии  на 23 януари:  х/ В  район „Мошино” – улиците „Освобождение“ и „Бучински път“, бл.3; х/ В в район Могиличе – ул.“Кракра“ и ул.“Върбица“;  х/ На  ул.“Св.Петка“ 32;  х/  На кръстовището ... Прочети още »

Завишени стойности на манган във водата на Перник

В условията на рестриктивен воден режим, през периода 13.01- 23.01.2020 г. от взетите проби на територията на община Перник са установени леко завишени стойности на манган във водата от водопреносната мрежа, съобщават от РЗИ – Перник. „Проблемът няма пряка здравна значимост, дори и при превишаване на нормата до определена степен, но е много важен за консуматора, тъй като този показател ... Прочети още »

Играят благотворително „Ние,Гераците“ в Перник

С постановката „Ние, Гераците“ на студенти от НБУ по мотиви от повестта на Елин Пелин продължава благотворителната инициатива на община Перник и фондация „Богданова и Данаилова“ под патронажа на кмета Станислав Владимиров. Началният час на постановката е 19:00 на 07.02.2020 г. в театрален салон „Георги Русев“ в Двореца на културата. Цената на билетите е 20 лв. Всички средства ще бъдат ... Прочети още »

Наследените борчове на община Перник надхвърлят 33 милиона!

„Направихме детайлна разбивка на задълженията на община Перник за последните 5 години. Направихме го, защото чуваме различни интерпретации на дълга назад във времето. При встъпването на новия кметски екип в длъжност на 12.11.2019 г. задълженията на общината възлизат на 28 437 895 лв. След публикуването на тези данни РИОСВ ни уведоми, че дължим още 4 300 000 лв. като отчисления ... Прочети още »

Продължава почистването на пътен възел „Хумни дол“

Доброто време дава възможност да продължи почистването на различни участъци от Перник от натрупани храсти, дървена, кал и боклуци. В последните дни се работи усилено по почистване на пътен възел „Хумни дол“ Почистват дървета, храсти и наслагвания от кал по пътното платно и тротоарите. Почистването ще продължи и през следващите дни, съобщават от общината. Кметът на община Перник Станислав Владимиров ... Прочети още »

Радомирци проверяват данъците си онлайн

Гражданите на Община Радомир вече могат да проверят своите данъчни задължения в сайта на общината. Информацията за дължимите суми излиза веднага и може да бъде платена незабавно, уточняват от кметската управа. Тя е винаги актуална, като може да се направи плащане онлайн чрез системата на еPAY, или на каса на ИЗИПЕЙ. По този начин отпада необходимостта да се носят печатните съобщения, ... Прочети още »

Исканията на перничани към компетентните органи на държавната власт

Заради водния геноцид в община Перник,  ние, гражданите от зоната на бедствието, обединявайки гражданската си енергия с разбирането, че  водата няма цвят, излизаме с конкрети искания към компетентните органи на държавната власт, от които зависи час по-скоро да се започне реална работа за изход от кризата, се казва в обръщението към тях на ИК „Спаси Перник”.  До този момент има ... Прочети още »

Перничани на протест на жълтите павета!

Перничани излизат в петък на протест в столицата, настоявайки за спешни мерки за решаване на водната криза в града и общината. Той ще е под надслов „Сурва от Перник!” Участниците са категорични – безводието убива перничани и настояват градът да бъде възкресен. Началото е обявено за 11,30 часа, а сборният пункт е на площад „Александър Батенберг”. Протестът има и дрескод ... Прочети още »

Перничанин, съден за шофиране в нетрезво състояние, се изправя отново пред правораздаването

Перничанин застава на подсъдимата скамейка за повторно управление на автомобил в нетрезво състояние. На 27 декември миналата година, в Перник е проверен лек автомобил „Ауди“, шофиран от 49-годишен мъж от областния център. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,75 промила. Справка показала, че мъжът има влязла в сила присъда от месец май 2019 година за същото ... Прочети още »

Нови кражби на ток в Перник и Радомир

Нови кражби на ток установени в Перник и Радомир. Служители от Първо районно управление и колегите им от радомирското полицейско управление, съвместно с представители на електроразпределителните дружества в градовете, проверили два адреса в областния град и Радомир. На пернишката улица „Брацигово“ и в радомирския жк „НОЕ“ контролните органи констатирали неправомерни присъединявания към електрическата мрежа, с което се създавали условия за ... Прочети още »