Дневен архив: 21/01/2020

Общинският съвет в Перник прие предложението на кмета Владимиров за връзка със софийския водопровод

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Перник прие предложението на кмета на общината Станислав Владимиров за връзка с водопровода на Столицата. Градоначалникът отправи предложението към местния минипарламент след среща с премиера в събота, на която бе взето решение за изграждане на довеждаща връзка от резервоар „Мало Бучино – нов“ до главен клон II в гр. Перник. Освен това кметът ... Прочети още »

Лидерът на АБВ в Перник Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение за питейната вода на региона

Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. Това заяви на пресконференция областният председател на АБВ-Перник Петър Първанов. Той обясни, че съоръжението е проектирано през 80-те години на миналия век като основен водоизточник за задоволяване нуждите на питейно-промишленото водоснабдяване и би осигурявало водоснабдяване на 28 населени ... Прочети още »

Бабинден в Ковачевци

И тази година в Ковачевци бе отбелязан Бабинден. Празникът започна от сградата на общинската администрация и Клуба на пенсионера, където „бабите” посрещнаха кмета на общината – Васил Станимиров. Жените от Фолклорна певческа група „Веселие“ и Клуба на пенсионера, пресъздадоха обичая „Бабуване“ и стародавните ритуали, съпътстващи празника. Ако някога той е бил посветен на бабите акушерки, днес негови герои са и ... Прочети още »

Пернишкият минипарламент се събира на извънредна сесия

Пернишкият минипарламент се събира на извънредно заседание днес. Тя е насрочена за 17 часа. Кметът на общината Станислав Владимиров ще поиска съгласие от съветниците за реализиране на обекти от първостепенна важност за изпадналия в тежко безводие областен град. С постановление на Министерски съвет на 18 декември са отпуснати 3 226 968 лв. за реконструкция и ремонт на градската пречиствателна станция ... Прочети още »

КАТ – Перник предупреждава: Още по-солени глоби за превишена скорост!

Превишената скорост е основната причина за тежкия пътен травматизъм у нас, нееднократно са информирали пернишките пътни полицаи. Това наложи да се вземат по-сериозни мерки срещу бързаците на пътя, които застрашават живота и здравето на останалите участници в движението. От 21 януари влязоха в сила новите санкции за превишена скорост. Онези които, обичат да летят с висока скорост, трябва да знаят, ... Прочети още »

И „Дишай, Перник” се включва в протеста в София в събота

В събота перничани организират протест жълтите павета заради кризата с водата и въздуха. Сдружение „Дишай, Перник“ определя предстоящите протестни действия на гражданите на Перник като легитимни и необходими за защита на нашите граждански и човешки права. Протестните действия са законна гражданска реакция срещу очевидна безстопанственост, безотговорност и некомпетентност на всички нива на държавно управление. Хуманитарната криза с водата изисква адекватни ... Прочети още »

В Радомир вече могат да се плащат данъците с отстъпка

От отдел “Местни данъци и такси” на общинската администрация в Радомир уведомяват всички жители и юридически лица, регистрирани на територията на общината, че вече стартира кампания за плащане на местни данъци и такси. Платилите пълния размер на годишния данък до 30 април тази година, се ползват с правото на отстъпка от 5 процента. Годишният данък за 2020 г. може да ... Прочети още »

Над 10 повреди по водопроводната мрежа отстраниха аварийните екипи на 21 януари

Над 10 повреди во водопреносната мрежа отстраняваха на 21 януари аварийните икипи, информираха от „В и К” Перник. В ремонтните дейности са се включили аварийните екипи на „ВиК“ Перник,  с помощта  на фирма „Райкомерс“ София  и  авариен екип на „ВиК“ Русе. Ето и районите, в които са възникнали аварии. Аварии в район „Мошино” – ул.”Брезник” срещу  автомивката, кв.”Рудничар” на  ул.“6“ и  ул.“11, ул.“Освобождение“Авария в район „Могиличе” – кв.”Караманица” ... Прочети още »

Празник в АГО за Деня на родилната помощ

В деня на родилната помощ женската структура на ГЕРБ-Перник зарадва за пореден път с дарение родилното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Дамите закупихa за нуждите на акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология апарати за мерене на кръвно налягане и шкаф, върху който да преповиват бебетата в Неонатологията със събраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки. Te бяха ... Прочети още »

Закопчаха дрогиран с кокаин шофьор

Перничанин е задържан, тъй като е шофирал след употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Нарушението на закона е установено около едни час преди полунощ в понеделник. На кръстовище на улиците „Софийско шосе” и „Люлин”  е бил проверен лек автомобил „Фолксваген Голф”. Зад волана е бил 39-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо ... Прочети още »