Дневен архив: 18/01/2020

Перник получава вода от язовир „Белмекен”,решиха на среща при премиера Борисов

„В дългосрочен план, решението, което днес ще се вземе за осигуряване на вода от водосбора на язовир „Белмекен“ е най-правилното и е гаранция за това перничани да не бъдат поставяни пред такива ситуации отново“. Това коментира кметът на община Перник Станислав Владимиров  на среща с премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на екологията Емил Димитров, министърът на ... Прочети още »

Бюрото по труда търси шивачки, работници в строителството, машинни оператори

През втората седмица от новата 2020 година, предлаганите от Бюрото по труда свободни работни места се увеличиха с 10 и станаха 113. Увеличени са 3 и свободните места, предназначени за висшисти и те станаха 9.   През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник се предлагаше работа  на 20 шивачки за Перник, на които се предлага 850 лв. заплата, 20 работници в ... Прочети още »

Кметът на община Перник посрещна сурвакари

 Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си младежи, участващи в маскарадното шествие, което премина през центъра на града. Младежите изпълниха със звън и настроение сградата на общинската администрация и пожелаха здраве на перничани, благоденствие и по-добри дни за Перник.   Пред гостите градоначалникът заяви, че догодина Международният фестивал „Сурва“ ще бъде още по-пищен, атрактивен и различен. Той ... Прочети още »

Пациентът със свински грип е починал в Смолян, информират от МБАЛ- Смолян

Първата жертва на грипния щам H1N1 в областта е 51-годишен мъж от с. Борино, починал в болницата от тежки белодробни усложнения. Пациентът постъпи в МБАЛ-Смолян в тежко състояние с вирусна пневмония и в продължение на дни беше на командно дишане. Изследвания в референтна лаборатория потвърдиха, че става дума за щама H1N1, известен като свински грип. Още два доказани случая на ... Прочети още »

Лекарят, който излекува хиляди бебета само със супа

Ернст Моро е доказателството, че дори най-простите методи за лечение могат да спасят хиляди човешки животи Ернст Моро е име, което вероятно днес не говори нищо на никого. Но за австрийските педиатри това име означава много. Ернст Моро е педиатърът, който спасява хиляди бебета чрез метод, който все още се използва в медицината. Bright Side публикуват историята на Ернст Моро, ... Прочети още »