Дневен архив: 17/01/2020

Още една автоматична измервателна станция на въздуха да бъде монтирана в града, иска кметът на община Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров обяви тази сутрин, че е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за поставяне на още една станция за измерване на качеството на въздуха в града. „Искаме станцията да бъде поставена в средата на града – близо до индустриалната зона, защото често попадаме в класациите за мръсен въздух“, коментира Владимиров. Градоначалникът припомни, ... Прочети още »

На работна среща при премиера утре ще стане ясно кой проект за осигуряването на достатъчно вода в язовир „Студена” ще бъде реализиран

На работна среща при премиера Бойко Борисов утре ще бъдат обсъдени всички възможни дългосрочни проекти  за осигуряването на питейна вода в язовир „Студена”. Това информира днес кметът на община Перник Станислав Владимиров след провелата се работна среща м Перник съвместно новия министър на МОСВ Емил Димитров. „Стана ясно, че в Министерски съвет има вече готови няколко варианта за решаването на ... Прочети още »

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания, констатира РЗИ-Перник

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания през втората седмица на 2020 г. Това констатира Регионалната здравна инспекция.  През периода са установени 72 болни, при 54 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 98.48 %oo, при средна за страната 103.61 %oo на 13.01.2020 г. Според експертите от РЗИ за грипна епидемия в региона за сега не може въобще ... Прочети още »

Стартира изграждането на пътната връзка при „Марина бара”

Започна работата по изграждането на пътната връзка при „Марина бара“. Кметът на община Перник Станислав Владимиров и зам.-кметът  Мирослав Стоицев провериха на място хода на строителните дейности. На обекта е направена  временна организация на движението, която позволява безопасно преминаване на пешеходци през съоръжението. Връзката, която ще облекчи движението в тази част на града, се изгражда след много срещи и разговори ... Прочети още »

Областният съвет за регионално развитие в Перник се събра на първото си заседание за тази година

Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов ще бъде домакин на съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие. Форумът ще се проведе през първото полугодие на тази година. Това стана ясно на заседание на Областния съвет за развитие, свикано от губернатора. В тази връзка беше дискутирана възможността по време председателството участниците да могат да поставят теми, които да бъдат стимулирани, ... Прочети още »

Бившият министър на околната среда остава в ареста!

Апелативният специализиран съд остави бившия министър на околната среда Нено Димов в ареста. Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Решението е окончателно. Припомняме ви, че първата съдебна инстанция наложи на Димов най-тежката мярка за неотклонение. Прокуратурата разпространи документи и разпити по разследването за водната криза. Обвинението сега разкри откъде идва щетата от 11 млн. лв., ... Прочети още »

Днес е Антоновден!

На 17 януари православната църква почита паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния календар Антоновден се празнува за предпазване от болести. На този ден жените не предат, не плетат, не варят боб и леща, за да не разсърдят чумата, шарката и „синята пъпка“. Специално омесени за празника содени питки, намазани с петмез, се раздават ... Прочети още »