Дневен архив: 16/01/2020

Аварии по водопроводната мрежа на кв.”Църква” и село Горно Драгичево ги остави без вода

 Днес, 16.01.2020г., в 18.30ч. е възникнала голяма авария на ул.“Никифор Панкев“ в кв.”Църква”. Това информираха от „В и К” Перник. По тази причина се е наложило спирането на водата в тези населени места. Поради големия брой засегнати потребители, веднага е сформиран екип на „В и К” Перник за отстраняване на аварията. След приключване на ремонтните дейности тази вечер, ще бъде възстановено водоподаването ... Прочети още »

Подаваната вода от язовир „Студена” е без сериозни отклонения от качеството, уверява РЗИ

Няма съществени  отклонения на водата, предназначена за питейно-битови нужди, която се  подавана от язовир „Студена” по химични и микробиологични показатели. Това твърдият от Регионалната здравна инспекция в Перник днес. Анализът се базира на провеждания ежедневен мониторинг на водата, предназначена за питейно битови нужди, подавана от водоизточниците в община Перник. След като РЗИ алармира за влошени качества на водата в кв. ... Прочети още »

Днес водата е пусната по график навсякъде, с изключение на село Ярджиловци

  Над 10  повреди по водопреносната мрежа са отстранили днес аварийните екипи  на „В и К“ Перник , с помощта  на фирмите „Райкомерс“ София и „Монтажи“ София и аварийни екипи на „В и К“ Пловдив. Това информираха от „В и К” Перник. Ето кои са авариите, по които е работено днес: Аварии в район „Мошино” – при ПС „Тева”; кв.”Проучване“; с.Дивотино, ул.“1-ва“, ... Прочети още »

Задържаха тийнейджър с марихуана

Радомирец е задържан за притежаване на наркотични вещества. Вчера, на улица „Васил Левски“ в града, е проверен 18-годишен местен жител от служители на Криминална полиция при местното районно управление. След извършения му обиск, у него е намерено и иззето пликче, съдържащо суха зелена листна маса, дала положителен резултат на марихуана при направения полеви тест. Младежът е задържан за 24 часа ... Прочети още »

Пожар в радомирски дом

Апартамент е горял вчера в Радомир. Съобщението за пожара е подаден на тел. 112 около 19,30 часа. Един екип на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» в града се отправил към местопроизшествието. Жилището, намиращо се в квартал „Гърляница“, е спасено като цяло. Опушени са стени, има унищожено домашно имущество и врати. За щастие няма пострадали хора. Причината е ... Прочети още »

Арест за поредния пиян шофьор

Перничанин е задържан за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Преди ден, на улица „Отец Паисий“ в областния град е проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 65-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,35 промила. Той отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка. Започнато е бързо производство. Прочети още »

Регистрираха отново превишаване на нормите на серен диоксид във въздуха над Перник, в 8.00часа стойностите паднаха под допустимата норма

В нощта срещу 16 януари Автоматичната измервателна станция /АИС/ на Изпълнителна агенция по околна среда отново  отчете завишени стойности на серен диоксид във въздуха над Перник. Добрата новина е, че в 8.00ч днес  стойностите на серен диоксид паднаха и достигнаха 330 микрограма на куб метър при норма 350 микрограма на куб.м. Това информира операторът на АИС- Бойко Игнатов. Той поясни, ... Прочети още »

Режимът на водоснабдяване доведе до влошаване на качеството на топлоснабдяването в Перник

С обявяването на режима на водоподаване зачестиха оплакванията на абонати на „Топлофикация Перник” за влошено качество на подаваната топла вода. По тази причина потърсихме за коментар директора на „Топлофикация Перник инж. Любомир Спасов. На въпроса – какви загуби търпи дружеството от обявяването на режима на водоподаване в града, инж. Спасов отговори: ”С въвеждането на режима ние започнахме да черпим  необходимата ... Прочети още »

Голяма авария спря водоснабдяването за село Кладница

 Преустановено е водоснабдяването за село Кладница, поради възникнала авария на 15.01.2020г.  в 18.30ч. в село Кладница на ул.“Каменарска“. Това информираха от „В и К”. От там уверяват, че аварията ще бъде отстранена  веднага на 16.01.2020г. в сутрешните часове, за да се подаде вода на с.Кладница по обявения режим.  „В и К” дружеството се извинява на своите потребители за причиненото им неудобство и благодари ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” предупреждава стопаните за нов вид ало – измами

  Държавен фонд „Земеделие“ предупреждава земеделските производители, че от началото на годината върви нов вид телефонна измама. Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като ... Прочети още »