Дневен архив: 15/01/2020

Невероятно, но факт! Потребители получават фалшиви имейли за призовки от Пътна полиция…

Нова измама, в която е замесена и полицията, върлува в онлайн пространството. За това алармира разработчикът на СУПТО Костадин Караманлиев. Той е получил на личната си електронна поща съобщение, за което се твърди, че е от Пътна полиция, а самият имейл е озаглавен „Призовка за явяване в КАТ“. „Приложно Ви изпращаме призовка относно явяване за извършване на предварителна проверка по ... Прочети още »

Радомирци отдадоха почит на свободителите на града

Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Общинския съвет Светослав Кирилов, общински съветници, граждани, ученици и представители на политически партии положиха венци и цветя на паметни плочи по случай 142-годишнината от Освобождението на града от турско робство. На 14 януари 1878 г. в града влизат три ескадрона на Четвърти Улански Харковски полк под командването на подполковник Юрий Антониевич Задерновски ... Прочети още »

Осигуряват хидрофори и вода в пернишките училища

Днес в заседателната зала на Община Перник беше проведена работна среща с директорите на детски градини и училища на територията на общината. На срещата присъстваха зам.-кметът Стефан Кръстев, секретарят на Общината Мартин Жлябинков, Ваня Коконова – началник на РУО в Перник, Юлиана Ефремова – началник отдел «Образование“ в Общината, експерти. Основни теми в дневния ред бяха сигнализираните от РИОСВ – ... Прочети още »

Множество повреди по водопреносната мрежа отстраниха аварийните екипи

Множество аварии по водопреносната мрежа са отстранени днес аварийните екипи на „В и К“ Перник , с помощта  на фирмите „Райкомерс“ София,   „Монтажи“ София и аварийни екипи на „В и К“ Пловдив. Ето къде работеха екипите: Аварии в район Мошино – ул.“Варна“ №63, ул. „Враца“ 48 , с. Люлин, ул. „1“,36 и в  кв. ПроучванеАварии в район Могиличе – ул.“Вардар“ 7 и ул. ... Прочети още »

Изложба „“Лицата на Сурва” се откри в Перник

Традиционната фотоизложба „Лицата на Сурва“ откри днес Станислав Владимиров в галерия „При кмета“. Изложбата включва десетки фотоси, запечатали незабравими мигове от магията на предходни издания на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“. „Тази красива изложба е важна част от съпътстващите изяви, които организираме, за да не се прекъсва традицията. Амбицията ни е догодина международният фестивал да бъде още по-мащабен и ... Прочети още »

Нивата на серен диоксид във въздуха на град Перник се понижават

Както Днес и утре вече информира читателите си, на 15.01.2020 г. в АИС Център – пункта за контрол на въздуха в град Перник, бе регистрирано превишаване  на алармения праг за серен диоксид в часовете от 05:00 до 11:00 часа. Затова информира своевременно Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник. В 12:00ч на 15.01.2020 г. часа, по информация на ... Прочети още »

Престъпно посегателство на Палакарийския канал!

Екипът на Атанас Русев, който работи по изземването на вода от попов извор, алармира за ново престъпно посегателство върху водата за Перник.„Преди няколко дни, при огледа на Палакарийския воден канал, установихме че на изхода на канала водата е с много малък дебит, въпреки затоплянето на времето и очакваните по-големи количества вода. Незабавно извършихме проверка на мястото, където преди седмици, полицията ... Прочети още »

И ексгубернаторът Соколова била невинна за безводието

Не е вярно, че съм попречила на по-ранното въвеждане на воден режим в Перник заради местните избори, заявява в позиция до медиите бившият областен управител на Перник Ирена Соколова. Тя коментира твърдение на бившия управител на ВиК в града Иван Витанов, зааписано в неговите показания пред разследващите, които вчера прокуратурата пусна до медиите. „Искрено съжалявам за тежката ситуация, в която ... Прочети още »

Витанов обвини за кризата Церовска и Соколова

Бившият управител на пернишкото ВиК Иван Витанов прехвърли вината за тежката криза и празния язовир „Студена” върху екскмета Вяра Церовска и ексгубернатора Ирена Соколова. Според показанията му, дадени в прокуратурата, те са проявили престъпно нехайство. В писмените му показания, разпространени преди дни, пише, че е поискал въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало около 8 млн. куб. ... Прочети още »

„Тайнството на Сурва” в Радомир – чакан празник!

И тази година Община Радомир продължи традицията, свързана с ритуалите на културната обредност. Както „Съперник” вече писа, общинският сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе на 18 януари от 12часа на площад „Свобода” в Радомир. В същия ден, но от 11 часа в ресторант „Радомир“, ще се проведе изложение на традиционни зимни ястия. Празничната програма, която ще започне точно в 12часа, е с участието ... Прочети още »