Дневен архив: 14/01/2020

Свидетелски показания за водната криза в Перник показа прокуратурата

Пресцентърът на прокуратурата разпространи протоколи от разпити и документи, част от доказателствения материал по досъдебното производство срещу бившия екоминистър Нено Димов. Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник В съобщението се посочва, че „Специализираната прокуратура продължава да споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията ... Прочети още »

Десетки повреди по водопроводната мрежа отстраниха аварийните групи

 Множество аварии отстраниха на 14.01.2020г. аварийните екипи на „В и К“ Перни, фирма „Райкомерс“ София,  фирма „Монтажи“ София и аварийни екипи на „ВиК“ Пловдив. Ито по кои аварии работиха тези екипи: Аварии в район „Мошино” – на ул.“Варна“, №46 – приключена,  ул.“Св.Св.Кирил и Методий“ /при кафе Съни/  – приключена и в с.Люлин – приключенаАварии в район” Могиличе” – ул.“Кракра“52 – приключена и ул.“Палма“ ... Прочети още »

И в Мещица пазят традицията жива

Емоционално и в духа на древната традиция бе запален ритуалният сурвакарски огън на площада пред читалището на село Мещица. Събитието, което събра стотици зрители и почитатели, бе уважено от кмета на община Перник Станислав Владимиров и неговите заместници Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев. Автентичният обичай слага началото на маскарадните игри, с които се гонят злите духове от селските къщи на ... Прочети още »

Огънят на Сурова лумна в пернишко училище

Огънят на пернишката Сурова лумна в двора на VІ СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. По детски емоционално и атрактивно традицията озари квартала и събра стотици родители и почитатели на колоритния обичай. В двора на училището среща си дадоха сурвакарските групи на VI СОУ „Лекове – ликове“, групата на село Драгичево и новосформираната пернишка група – „Кракра“. Гости на събитието ... Прочети още »

DEVIN дари още 23 тона вода за Перник

Още 23 тона вода дари на Перник DEVIN дари още 23 тона натурална минералнаи изворна вода на Българския Червен кръст в бутилки от 1,5 л в подкрепа на жителите на община Перник. С това компанията се нарежда сред най-големите корпоративни дарители в кризисната ситуация, като само през последните две седмици предостави близо 80 тона минерална и изворна вода на стойност ... Прочети още »

Прокуратурата започва проверки и на „Пчелина”

Окръжна прокуратура – гр. Перник се самосезира по повод изявление на кмета на Община – Перник Станислав Владимиров в средства за масова информация за кражби и унищожаване на част от съоръженията, довеждащи води от язовир „Пчелина“ за задоволяване на производствените нужди на „Стомана Индъстри“ АД, с което е осуетена възможността за ползване на водоема за това предназначение. Това съобщиха от ... Прочети още »

Пернишката структура на ДБ поиска оставката на кабинета

Оставката на Бойко Борисов и цялото правителство поискаха от обединение „Демократична България” – Перник. На нарочна среща, поводът за която беше водната катастрофа в града и бедственото положение,  от обединението настояха да се понесе политическа отговорност. А тя се носи с оставки.Защото колкото и гражданите да протестират и да имат подръжка в исканията си, за всички е ясно, че без ... Прочети още »

Издирват трима, ограбили жена

Служители от Първо районно управление на МВР издирват извършителите на грабеж. Престъплението е извършено снощи, около 21 часа, на улица „Кракра“ в областния център. Трима неизвестни до момента издърпали дамската чанта от 45-годишна перничанка и избягали в неизвестна посока. В нея имало лични документи, дебитни карти и пари. Предприети са действия за установяването им. Образувано е досъдебно производство. Прочети още »

По 100-150 човека дневно сменят документи за самоличност в Перник

Подменете личните си документи преди крайния срок, съветват от Областната дирекция на полицията. През тази година изтича валидността на голям брой лични документи на български граждани. От началото на година до момента, на ден през гишетата на български лични документи преминават по 100-150 човека.  Тази бройка е твърде малка. В периода от май до края на годината този поток ще ... Прочети още »

Откриха наркотици в лек автомобил

Мъж и жена са задържани за притежаване на наркотици и шофиране на автомобил след употреба на опиати. Около 22 часа служители от Второ районно управление проверили лек автомобил «Нисан Микра», който бил паркиран зад жилищен блок на улица „Рашо Димитров“. В колата били двама мъже на 23 и 32 години и 22-годишно момиче. Вътре е открито бяло прахообразно вещество с ... Прочети още »