Дневен архив: 11/01/2020

Манолова направи ново дарение от 10 000 литра вода на пернишкия квартал „Църква“

На  10 януари 2020 година,  председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и представители на платформата дариха 10 000 литра минерална вода на жителите на пернишкия квартал „Църква”, където преди седмица бяха доставени 11 000 литра вода. Дарението е част от кампанията „Вода за Перник, вода за България“, в която активисти на „Изправи се.БГ“ доставят вода в Перник и в околните ... Прочети още »

Община Перник въведе временна организация на движението по улица „Владайско въстание”

  Община Перник въвежде  временна  организация  на  движение вгр.Перникпо ул.,,Владайско въстание” във  връзка с Обект: ,,Изготвяне на инвестиционен проект за допълнително водоснабдяване и канализация на с. Драгичево Община Перник” и Подобект: Битов канализационен колектор на с.Драгичево и свръзването му с главния колектор намиращ се на ул.,,Владайско въстание”. Заповедта на Община Перник предвижда:  1.Да    се   забрани  движението и паркирането на МПС ... Прочети още »

Храната в детските градини се приготвя само с минерална вода

  Храната във всички детски градини на територията на Община Перник се приготвя само с бутилирана вода. В млечна кухня дори и съдовете се мият с такава. Това стана ясно на работна среща, свикана от областния управител инж. Емил Костадинов. Основна тема беше необходимостта от планиране на действия за гарантиране на необходимите хигиенни мерки за приготвяне на безвредна храна за ... Прочети още »

Диспенсъри и дезинфектанти получиха детски градини и МБАЛ”Рахила Ангелова”

 Диспенсъри с дезинфектант се поставят във всички детски градини в Перник и в МБАЛ „Рахила Ангелова“. Първите диспенсъри и дезинфектанти са дарени от народния представител инж. Любомир Бонев. С дарение се включи и г-жа Евгения Андреевска.  Диспенсърите и дезинфектанта са произведени от великотърновската фирма „Хигиенно-медицинска индустрия“ ЕООД, която е сертифициран производител на хигиенни материали. Прочети още »

Мая Манолова направи дарение от 8000 литра вода за Перник

Мая Манолова и активисти от гражданската платформа „Изправи се.БГ“, на която тя е председател, дариха 8000 литра вода в Перник. Дарението е част от кампанията „Вода за Перник, вода за България“, в която до момента са дарени близо 30 000 литра вода за хората от Перник и околните населени места, където няма вода заради водния режим. Манолова проведе среща и ... Прочети още »

1000 ученици от Перник гледаха „Клетниците“ в Софийската опера

  1000 ученици от Перник се насладиха на известния мюзикъл „Клетниците“ в Софийската опера и балет. Посещението на зрелищния спектакъл бе организирано от Община Перник  с целеви средства за извънкласни занимания по интереси. С учениците бе заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев. Преди представлението той благодари от сцената на  театъра на директора академик Пламен Карталов за поканата, както и на ... Прочети още »

Отпадат глобите за дребни нарушения

Гражданите, едноличните търговци и фирмите, на които са наложени глоби или имуществени санкции, ще могат да платят само 80 на сто от сумата, посочена в наказателното постановление, ако го направят в срока на обжалване. Това предвиждат промени в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). За маловажно административно нарушение може да не бъде налагана глоба, но наказващият орган е длъжен ... Прочети още »