Дневен архив: 10/01/2020

Повдигнаха обвинение срещу министър Нено Димов

Министърът на околната среда и водите  Нено Димов е привлечен като обвиняем, стана ясно от брифинга, който даде специализираната прокуратура. По рано днес Нено Димов подаде оставка Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев може да се направи обосновано предположение, че в случая с язовир „Студена” е налице умишлена безстопанственост. Задържането на Димов се удължава до 72 часа, а прокуратурата ще поиска ... Прочети още »

“В и К” Перник има нов управител от днес

С решение на общото събрание на акционерите от днес за управител на „В и К” Перник е назначен инж. Борислав Иванов. Той е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Професионалната му кариера е започнала от „В и К”- Перник като ръководител на пречиствателната станция за питейни води, където е работил близо 5 години. Напуснал е през 2017 ... Прочети още »

Над три пъти са се увеличили болните от варицела в региона, установи РЗИ

През 1-ва седмица на 2020 г. са регистрирани  54 случая на болни от остри респираторни заболявания,  при 30 за последната седмица на 2019 г. Заболеваемостта през този период е била 73.86 %oo, при средна за страната 50.19 %oo към 06.01.2020 г. През седмицата са регистрирани общо 23 случаи на заразни заболявания, при  12 за предходната седмица. Това информираха от Регионалната ... Прочети още »

Някои от изявите, които съпътстваха Международния фестивал „Сурва 2020” няма да бъдат отменени!

Част от съпътстващите изяви  на „Сурва 2020“ няма да бъдат отменени, информираха от Община Перник. Освен традиционната Сурва, която всяка година се провежда на 13 и 14 януари в селата от община Перник, до края на месеца ще бъдат проведени, още: 14 – 23.01.2020   Детските градини на територията на община Перник „Да бъде!“– детска маскарадна щафета 15.01.20 – сряда ... Прочети още »

Сигнал до прокуратурата за действията на министъра на околната среда и водите Нено Димов, внесе ППАБВ

ПП АБВ внесе сигнал до прокуратурата за действията на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Документът посочва „престъпна небрежност“ и се основава на месечните доклади на ресорния министър до Министерски съвет, които регулярно дават информация за състоянието на водите и водните басейни в цялата страна. Документите ясно показват, че министърът е бил съвършено наясно с критичната ситуация с ... Прочети още »

Започна разчистването на Троянския проход от преспи, достигащи на места до 1,5 метра

 Започна разчистването на Троянския проход. Заради снега и влошените метерологични условия от 5 януари трафикът за всички превозни средства през най-високия старопланински проход е ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите. От снеговалежа и бурния вятър в прохода на места има преспи до метър и половина. Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини – роторен снегорин, грейдери, ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Ето как ще се казва новото шоу в БТВ на мястото на това на Слави

„Има такова шоу!“, така ще се казва вечерното предаване на мястото на отпадналото от ефира на ВTV шоу на Слави Трифонов, гласи последната неофициална информация по темата. Волно или неволно, името е с пряка препратка към новосформираната политическа партия на Трифонов „Няма такава държава“ и очевидно намига към бившето вече лице на медията, което потъна в дебрите на кабелния ефир. ... Прочети още »