Дневен архив: 05/01/2020

„Ще изживеем тази криза, макар и болезнено!“

Мярката да има с един час по-малко вода е болезнена, но такова бе предложението на ВиК дружеството, за да можем да имаме достъп до питейна вода през януари и февруари, които са доста тежки месеци. Това обяви в сутрешния блок на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров във връзка с водния режим в града. По думите му основната причина да ... Прочети още »

Двама министри инспектираха ремонтните дейности в пернишкия квартал Църква

Жители на пернишкия квартал „Църква” блокираха магистралата вечерта в събота в опит да провокират вниманието на всички, от които зависи да се решат проблемите с липсата на вода в този квартал. Това е крайна мярка и хората го разбират, но самите те признават, че нямат друг изход.  „Търсим най-сетне някои да обърне внимание на квартал Църква. Защо квартала няма вода ... Прочети още »

40 литра в секунда тръгнаха към язовира от Попов извор

40 литра вода в секунда тръгнаха към язовир „Студена“ от Попов извор, до село Боснек. С техника, осигурена от дирекция „Противопожарна и гражданска безопасност“, започна изпомпването на вода от пещерата и вливането ? в руслото на Струма. Заедно с това, с екип ще бъде изследван дебитът на подземния извор, на който градът може да разчита при кризисни ситуации. Планът се ... Прочети още »

Кметът благодари на дарители и доброволци

В края на миналата седмица кметът Станислав Владимиров призова доброволци да помагат за раздаването на минералната вода в Перник. В неговия апел се казваше: „С оглед на създадената организация за раздаване на минерална вода в кварталите и населените места от Община Перник се нуждаем от доброволци, които да бъдат в помощ на общинските служители за справедливото разпределение на водата. Правим ... Прочети още »

Питейната вода в област Перник няма да поскъпва!

Новите утвърдени цени на водоснабдителните и канализационни услуги от Комисията за енергийно и водно регулиране  /КЕВР/, няма да бъдат приложени за обособената територия, обслужвана от „В и К“ ООД Перник. Това уверяват от ръководството на водоснабдителното дружество. От там поясняват, че цените на комплексните услуги (доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води) ще останат непроменени за всички потребители ... Прочети още »

Какво разкрива изследване за шоколада, който се продава у нас?

В търговската мрежа не се продава шоколад отговарящ на критериите на ЕС, а млечен шоколад, отличаващ се с понижено съдържание на какао. Няма нито една марка произведена по оригинална технология от шоколадов ликьор. Това показва изследване на Асоциация „Активни потребители“ . Масово шоколадите съдържат твърде голямо количество добавена захар, 50% и повече, което създава здравен риск за потребителите; В повече ... Прочети още »