Дневен архив: 03/01/2020

Мая Манолова дари 11 000 литра вода за Перник

Днес председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова и основатели на формацията направиха второ дарение в кампанията „Вода за Перник, вода за България”, съобщават от пресофиса на платформата. Те доставиха нови 11 хиляди литра минерална и трапезна вода за жителите на пернишкия квартал „Църква“, който от 4 дни бедства без вода.Дарението прие кметът на квартала. Мая Манолова заяви, че ... Прочети още »

СК „Калоян –Ладимекс” приключи годината с куп медали

Спортистите от пернишкия СК „Калоян Ладимекс“ за пореден път доказаха класата си на провелия се в Солун, Гърция силен международен турнир European King of TaeKwonDo. Турнирът е от категория G-1 и в него са взели участие над 1385 състезатели от 14 държави, някои от които като Украйна, Чехия, Русия, България са били представени от националните си отбори. Участвали са и ... Прочети още »

Тежко наследство за новия кмет Владимиров – борчовете на общината са над 28 милиона лева

28 437 895 лева – това е сумата, която е обща като задължения на община Перник към 12 ноември 2019 година – дни след проведените местни избори, които ГЕРБ загуби и кметската управа в града се смени. Най-големи са задълженията към доставчици – те надхвърлят 7 милиона лева! Над 8 милиона са временните безлихвени заеми на общината. Разбивката на всички задължения може ... Прочети още »

РЗИ затвори детска градина в Перник заради проблем с водата, сериозни предписания за жителите на Църква

За периода 30.12.2019 г. – 01.01.2020 г., пробонабирането от водопроводната мрежа на населените места с режимно водоподаване се извърши от 20 пункта, съгласно изготвен график. Качеството на питейната вода в гр.Перник се изследва в 12 пункта, разположени в различни квартали на града и 9 пункта в гр. Батановци и селата с режимно водоподаване, това съобщават от Регионалната здравна инспекция. През ... Прочети още »

Фондация „П.У.Л.С.“ ще прави анализ на политиките за работа с насилие в България

Пернишката Фондация „П.У.Л.С.“ стартира серия от инициативи за оценка на съществуващи политики и институционални практики в сферата на домашното насилие и насилието основано на пола, с крайна цел тяхното по-ефективно доразвиване, оптимизиране, както и да се създадат инструменти за регулярно бъдещо използване. До този момент в България не съществува подобен мониторингов обзор, както и не съществуват достатъчно надеждни и валидни ... Прочети още »

Кметът Станислав Владимиров призова доброволци да помагат за раздаването на минералната вода в Перник

Уважаеми съграждани, С оглед на създадената организация за раздаване на минерална вода в кварталите и населените места от Община Перник се нуждаем от доброволци, които да бъдат в помощ на общинските служители за справедливото разпределение на водата. Правим всичко възможно водата да достигне до всички нуждаещи се, затова имаме нужда от вашата помощ. Нека бъдем солидарни с нашите съграждани, които изпитват ... Прочети още »

Нов график за водоснабдяване в Перник и околните населени места!

На основание чл.41 ал.4 , във връзка с чл.41 ал.3 т.4 от Наредба № 4 от 14 септември 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационни системи, както и писмо изх.№ 15/02.01.2020 г. на Прокуриста на „В И К“ ООД-Перник, се въвежда временно режимно водоподаване, считано от 03.01.2020 г. към потребителите ... Прочети още »

Питейната вода в област Перник няма да поскъпва!

Новите утвърдени цени на водоснабдителните и канализационни услуги от Комисията за енергийно и водно регулиране  /КЕВР/, НЯМА да бъдат приложени за обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД Перник. Това уверяват от ръководството на водоснабдителното дружество. От там поясняват, че цените на комплексните услуги (доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води) остават непроменени за всички потребители от общините: Перник, ... Прочети още »

Община Перник обяви график, по който продължава да се раздава минерална вода!

Община Перник продължава раздаването на минерална вода на граждани и в началото на 2020 г.  Водата ще бъде раздавана по график във всички квартали на града и населените места в общината. Ще бъде направена организация и за доставката на вода на възрастни и трудноподвижни хора.  Графикът за всеки квартал ще бъде публикуван  ден по-рано. На 03.01 (петък) вода ще бъде ... Прочети още »

Цветелина Грахич шашна всички с тази новина!

Бившата вокалистка на Слави Трифонов – Цветелина Грахич, крие от медийното пространство много важна новина! Тя и приятелят й Кристиян Шаламанов чакат бебе, което ще се появи на бял свят в края на месец март. Босненката е в шестия месец, но е изключително суеверна и това е причината на се скрие от светлините на прожекторите и нищо да не се ... Прочети още »