Дневен архив: 02/01/2020

Столичанин пробва да пазарува без пари

Столичанин е задържан за неплащане на хранителни продукти. Вчера, около 14,45 часа, е подаден сигнал от охраната на голям магазин в Радомир, че са задържали мъж, който се опитал да изнесе хранителни продукти от обекта, без да ги заплати. Пристигналите на място полицаи задържали 49-годишен мъж от София. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. Работата по ... Прочети още »

Три пожара в последните часове на 2019-та година

Три пожара с материални загуби са гасени от огнеборците в Перник и Радомир. Барбекю е горяло в пернишкия квартал „Мошино“. Сигнал за произшествието е подаден в последния ден от старата година, около 7,20 ч. сутринта. Пристигналите на място пожарникари ликвидирали пламъците. Унищожени са около 30 кв. м. покривна конструкция, мебели, бяла, черна и компютърна техника и оборудване. Причината е късо ... Прочети още »

Без сериозни произшествия по празниците в Пернишко

Спокойно, без сериозни произшествия и нарушения на обществения ред преминаха новогодишните празници в Пернишка, съобщиха от полицията. Няма регистрирани тежки престъпления и пътнотранспортни произшествия. Не са получени данни за пострадали от пиротехнически средства. Празниците на открито и в заведения преминаха в спокойна обстановка. Прибирането по домовете след дългите Коледни и Новогодишни празници беше спокойно, без задръствания и чакащи колони от ... Прочети още »

За първи път в Перник кръстът на Йордановден ще се вади от водата

Община Перник, църковното настоятелство към храм „Св. Иван Рилски“ и Дворецът на културата организират литийно шествие и ритуално вадене на кръста на Йордановден. За първи път от много години на Богоявление кръстът в Перник ще се вади от водата, както се прави в цялата страна. Шествието ще започне в 11:00 ч. на 06.01.2019 г. (понеделник) –  Богоявление, от храм Св. ... Прочети още »

Румен Петков в Перник: Ще покажем с документи кой спря водния цикъл на Перник преди години!

От АБВ Перник, подкрепени от централното ръководство на партията ще искат от кмета на града достъп до цялата кореспонденция, която се е водила от покойната Росица Янакиева и държавните структури по отношение на водния цикъл. Това стана ясно по време на организираната извънредна пресконференция на АБВ в Перник.  Лидерът на АБВ Румен Петков беше категоричен, че не може по „скелета ... Прочети още »

Лидерът на АБВ в Перник Петър Първанов: Обвиненията към покойната Росица Янакиева за източването на язовир „Студена” са абсурдни!

Председателят на областната структура на АБВ в Перник Петър Първанов най сетне наруши мълчанието си относно проблемите с водоснабдяването в града. Основната причина за това са твърденията, които се разпространяват  в последните дни,  че Росица Янакиева и екипа й са виновни за това, че в Перник не е изготвен и реализиран проект за воден цикъл и че в мандата на д-р ... Прочети още »

Краден софийски лек автомобил е открит в Пернишко

Задържан за кражбата на автомобила е 36-годишен, съпричастността на който е в процес на установяване.  Колата марка Фолксваген „Туарег“ е открита малко преди с. Боснек. Пристигналите на място служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУ установили, че регистрационните табели на туарега са от два различни автомобила. Колата е крадена и ... Прочети още »

22-годишна перничанка отива на съд заради измама

 Престъплението е извършено в края на месец юни миналата година, когато 22-годишна перничанка, използвайки чужда личната карта изтеглила два заема от фирма за бързи кредити на стойност 1 600 лева. След подаден сигнал от потърпевшата е започнато разследване от служители на Второ РУ. Органите на реда установили по безспорен начин противозаконното деяние. Девойката е привлечена като обвиняема по чл. 212, ал. ... Прочети още »

91 лични документи са получени към 30-ти януари в ОДМВР Перник

Към 30 януари 2020 година подадените заявления за лични документи в Областна дирекция на МВР Перник са 64. Издадените  от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Перник, лични документи са получени 91. Прочети още »

МС разреши на Белодробната болница в Перник да продаде двуетажна сграда

   Министерският съвет даде разрешение на Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Перник“ ЕООД  за продажбата на обособена част от лечебното заведение – недвижим имот. Лечебното заведение е търговскодружество със 100 на сто държавно участие в капитала, като правата на държавата в него се упражняват от министъра на здравеопазването. Обособената част от лечебното заведение, по смисъла на ... Прочети още »