Дневен архив: 01/01/2020

Внезапно почина журналистката Силва Зурлева

Внезапно почина известната журналистка и бизнес дама Силва Зурлева, съобщава  DarikNews Не е ясно още каква е причината за смъртта, дали падане по стълбите или предшестващ инфаркт. Знае се само, че се касае за нещастен случай, а не за насилие, поясниха от полицията. Зурлева бе дълги години директор на Нова телевизия.  Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ ... Прочети още »

Днес е Василовден!

На първия ден от новата година празнуваме Василовден. Честит празник на всички именници. Бъдете здрави, щастливи и благословени. Пожелаваме ви да се сбъднат всички ваши мечти. На тези, които вече не са сред нас да бъде светла тяхната памет, те ще останат завинаги в нашите сърца! Прочети още »

Честита Новата 2020 година!

За жителите на община Перник и околните населени места изминалата 2019-та беше трудна,  година на изпитание. Както каза кметът на община Перник в социалната мрежа, изпитанията ни правят по-силни и по-сплотени. Скъпи перничани! Нека 2020-та година да донесе на всички здраве, щастие, топлина и благоденствие във всеки дом. Нека, въпреки трудностите, сърцата ни да са изпълнени с доброта, топлина и състрадание. ... Прочети още »

ДФЗ изплати 86 милиона лева за необлагодетелствани райони и 720 000 лева за овце и кози по de minimis

  Държавен фонд „Земеделие“ преведе близо 86 млн. лв. (85 998 893 лева) на 32 434 кандидати по мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“ от ПРСР 2014-2020 за Кампания 2019. Още 720 000 лв. бяха изплатени по схемата de minimis на 291 фермери, отглеждащите овце и кози-майки под селекционен контрол. Държавната помощ беше насочена към ... Прочети още »