Месечен архив: януари 2020

Начало на партньорството между ЦРУО и община Брезник

На сесия Общинският съвет на община Брезник единодушно подкрепи предложеното от Центъра за развитие на устойчиви общности /ЦРУО/ партньорство по проект „Младежта в действие“ (RAISE Youth)! ЦРУО получи право на ползване на две помещения в бившето селскостопанско училище, които ще ремонтира и ще изгради регионален иновационен Младежки RAISE център за обучение, демонстрации и управление на дейността по проекта в окръг ... Прочети още »

Общо 46.4 милиона лева са изплатени на работещите след намесата на Инспекцията по труда

Благодарение на Инспекцията по труда през последните три години 46.4 млн. лв. са изплатени на  работници и служители, чиито възнаграждения са били забавени от работодателите. Засиленият контрол от страна на Инспекцията по труда води и до намаляване на сумата на установените забавени възнаграждения, която през 2017 г. е била 28.4 млн. лв., през – 2018 г. – 27.3 млн., през ... Прочети още »

Ани Салич сподели пред колеги нещо много болезнено….

 Водещата на Нова тв остави, при раздялата с бившия си съпруг Бранко, семейната вила в Рударци, но сега много съжалявала за това решение, издават нейни близки. Водещата изпитвала носталгия по лежерния живот извън столицата и копнеела за селото. Тя мечтаела някой ден, когато се пенсионира, отново да се установи в провинцията, пише „Уикенд“. „Спокойствието там е несравнимо!”, коментирала Ани пред ... Прочети още »

Любо Нейков направи болезнено признание за дъщеря си

Любо Нейков за първи път е толкова откровен за най-скъпия човек в живота му – 9-годишната му дъщеричка Анна, с която съпругата му Гинка го дари.  Комедийният актьор призна, че всеки път, когато тръгва на дълго турне, взима със себе си вещ или дреха на малката, защото иначе му е много трудно да се раздели с нея. „Когато беше бебе, ... Прочети още »

„Скромни” бонуси си раздадоха в НАП и НЗОК

Над 30 милиона лева бонуси са си раздали в Националната агенция по приходите през миналата година. Това сочи информация, предоставена от НАП на въпрос на Гражданското дружество БОЕЦ.  Имайки предвид, че в НАП се работят 7792 човека, то излиза, че на чиновник се падат средно по 3 900 лева ДМС (допълнително материално стимулиране). На практика работещите в данъчната администрация са ... Прочети още »

Бившият шеф на „В и К” -Перник и бившият и.д. кмет на областния град излизат на свобода

Бившият шеф на „В и К”-Перник Иван Витанов и бившият и.д. кмет на града Севделина Ковачева излизат на свобода. Това стана ясно след продължило 5 часа заседание на Специализирания наказателен съд, информира НОВА ТВ. На Витанов е наложена мярка парична гаранция в размер на 1000 лв., а на Ковачева – подписка. Те са обвинени за престъпления, свързани с водната криза ... Прочети още »

Минерална вода днес получиха и жителите на квартал „Цалева круша” в Перник

По сигнал на граждани днес с минерална вода се снабдяват и жители на кв. „Цалева круша”. Представители на общинската администрация заедно с доброволци доставиха вода по домовете на възрастни, хора с двигателни затруднения и семейства с малки деца. Община Перник благодари на десетките доброволци, които и днес отделиха от времето си, за да помогнат с раздаването на водата, както и ... Прочети още »

Масирана акция за раздаване на минерална вода в Перник

Масирана акция за раздаване на минерална вода провежда днес Община Перник заедно с доброволци в квартал „Тева”. Общински служители и доброволци доставят вода както на живущите в блоковете, така и в района на къщите под училището, на улица „Република“ и в района на „Стара Тева“. Във връзка с новопростигнали количества извънредно, минерална вода ще бъде доставена и на улиците „Протожерица“ ... Прочети още »

Верижна катастрофа на пет коли в Перник

Верижна катастрофа между пет автомобила е станала тази сутрин  в Перник. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети на колите. Инцидентът, при който са се ударили петте возила, е възникнал на вътрешноградската магистрала в областния град. Верижното ПТП е станал около 7,30 часа, малко преди бившия „Винпром“. Колите са се движели към центъра на Перник.  Най-вероятната причина е несъобразена ... Прочети още »

Перничанин – най-добрият шахматист в системата на МВР

На 16 януари 2020 година в Министерството на вътрешните работи се проведе традиционната церемония по награждаването на заслужилите спортисти на МВР. На събитието присъстваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместник – министърът на МВР Милко Бернер, главният секретар на силовото ведомство и председател на „Спортна асоциация – МВР“ главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорът ... Прочети още »