Дневен архив: 22/12/2019

Общински съветник с подаръци за малчуганите в село Лобош

В навечерието на най-чаканите и обичани от децата коледни и новогодишни празници общинският съветник в община Ковачевци Петър Николов зарадва с играчки малките възпитаници от ДГ „Радост” в село Лобош. „Най-голямото вълшебство на тези празници са невинните детски усмивки и греещите им от радост лица. Ако проявяваме малко внимание, малко повече мисъл за другите, светът би бил по-добър. Нека се ... Прочети още »

Пореден протест в Перник, искат се министерски оставки

Гневни жители на Перник излязоха на протест заради водната криза в града. В петък вечерта те заплашваха да затворят един от пътните възли, който свързва магистрала „Струма“ и магистрала „Люлин“, което щеше да предизвика транспортен хаос. Намесата на полиция и жандармерия не позволи да се стигне до него. В събота обаче се стигна и до сблъсъци между органи на реда ... Прочети още »

Освобождават училищата от такса смет

На последното си за годината заседание пернишките минипарламентаристи взеха решение училищата на територията на общината да бъдат освободени от такса битови отпадъци. „През 2018 години план сметката на община Перник беше изпълнена, в частта на събраните данъци, в т.ч. ТБО, достигна 100%. Тази година план сметката отново ще бъде изпълнена. Съществува една несправедливост между държавните и общинските училища на територията ... Прочети още »

Община Перник и Фондация „Богданова и Данаилова“ стартираха благотворителна инициатива

  Под патронажа на кмета на община Перник Станислав Владимиров, съвместно  с Фондация „Богданова и Данаилова“ започват редица инициативи за подпомагане на нуждаещи се жители на общината. Официалният старт на кампанията беще даден в художествена галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата. Водещите на благотворителната инициатива Катрин Богданова и Венеция Данаилова поясниха, че кампаниите ще текат през целия мандат на ... Прочети още »

С много добри финансови резултати изпраща 2019 година ЮЗДП

Анализ на отиващата си година и акценти на предстоящите задачи направи ръководството на Югозападно държавно предприятие Благоевград, в структурата на което са и петте държавни горски стопанства в област Перник. На разширената среща, на която бяха отчетени финансовите резултати за тази година, присъстваха журналисти от печатни и електронни медии от цяло Югозападна България. Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов обобщи, ... Прочети още »

Сдружение „Бизнес за спорта“, съвместно с общинската администрация в Перник дариха екипи и топки на детски градини

200 спортни екипа и 30 топки ще получат всички детски градини на територията на Община Перник за предстоящите празници. Доброто дело поставя старта на съвместна инициатива на общинската администрация със сдружение „Бизнес за спорта“. „Идеята на начинанието е да стимулира още в ранна детска възраст подрастващите към активна спортна дейност, както и да приобщи още хора към добрата кауза за ... Прочети още »

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания, установи РЗИ-Перник

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица, констатира Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 109       , при 97 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 149,09%oo, при средна за страната 85,23%oo към 16.12.2019 г. Наблюдава се леко намаляване на заразните заболявания. Констатирани са 18 болни, при 20 за предходната седмица. Намаляват болните от варицела през ... Прочети още »

Депутатът от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев зарадва предколедно децата от ДГ”Радост”

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж.  Любомир Бонев  зарадва деца, учители и родители в детска градина „Радост“ – филиал с. Студена. Бонев подари необходимите детски шкафове за нуждите на децата и градината. С новото оборудване детската градина ще стане по уютна и привлекателна за децата.  Народният представител бе посрещнат от децата и учителите на детската градина в ... Прочети още »