Дневен архив: 17/12/2019

Неотложен планов ремонт налага спиране на водоподаването утре в община Перник!

  Във връзка със създалата се кризисна ситуация с  обема  на яз. „Студена” и с цел максимално намаляване на загубите от многобройните аварии, от „В и К” Перник информират, че на 18.12.2019г. (сряда)  от 6.00ч.  до 21.00ч. ще бъдат извършвани неотложни планирани  ремонтни дейности. Ще бъде направено  уплътняване на саваците и подмяна на нови  спирателни съоръжения на Пречиствателната станция за питейни води Перник  и  на довеждащия Главен водопровод от ... Прочети още »

Батановци се пребори за влаковете!

Проблемът с влаковете, които бяха спрени за жп гара Батановци и заради който местните заявиха, че ще блокират ж.п. линията, вече е решен. Това съобщиха батановчани след срещата в областната администрация, на която изложиха болката си. А проблемът е сериозен, тъй като градчето според новото разписание на БДЖ остава без железопътен транспорт във важен часови пояс. На железниците разчитат десетки ... Прочети още »

16-годишен отново на съд за кражба

16-годишен ще отговаря за опит за кражба. Посегателството е извършено на 4 май тази година, когато от сградата на пернишка фирма били направени опити за кражба на монитори и принтер за компютри. Охраната на обекта реагирала и задържала 16-годишен от Перник, в съучастие с две малолетни момчета. След проведено разследване, тийнейджърът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка ... Прочети още »

Поредните двама шофьори пред Темида

Поредните двама шофьори – наглеци, нарушили нормативната уредба, се изправят пред органите на правораздаването. Перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 9 декември тази година, в областния град бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 32-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени над 1,2 промила. Анализът на кръвната му ... Прочети още »

Перничанин обра два камиона във фирмен гараж

28-годишен е задържан за кражба на катализатори. В първия работен ден от седмицата във Второ районно управление  се оплакал 60-годишен столичанин, собственик на фирма. Мъжът заявил, че са откраднати два катализатора от товарни автомобили, паркирани в гараж, на улица „Юрий Гагарин“ в областния център. Полицаите извършили оглед и започнали досъдебно производство. Следите повели към 28-годишен перничанин, който бил задържан за ... Прочети още »

Заподозряха радомирец за кражба

Радомирец е задържан по подозрение за грабеж. Престъплението е извършено вчера, около 30 минути след полунощ. 43-годишен от Радомир бил нападнат от друг мъж и чрез ритници и удари в главата и тялото му били отнети мобилен телефон и малка сума пари. След подаден от него сигнал били предприети незабавни действия за установяване на извършителя.  Много бързо белезниците щракнали около ... Прочети още »

Високо квалифицирани специалисти мизерстват

Рехабилитатори, педагози и психолози от Перник мизерстват заради ниски заплати. Служителите, които работят само с болни деца, са принудени да преживяват с малко над 600 лева на месец. „Аз съм специален педагог с 40 години стаж. Миналата година ми дадоха увеличение вместо 7%, само 8 лв. Живее се трудно, непрекъснато теглим заеми, за да живеем, не можем да се справим. ... Прочети още »

КРИБ – Перник чества петата си годишнина!

Пети рожден ден посрещна на стилно тържество регионалната структура на КРИБ – Перник. От своето създаване през 2014 година до сега тя работи усилено и успя да се наложи като незаобиколим фактор в социално –икономическото развитие в Перник и областта. Структурата не спря да се разраста и с всяка изминала година стана по – голяма и по – влиятелна, сподели ... Прочети още »

Оше една успешна година изпраща ОИЦ

Създаден преди осем години, пернишкият Областен информационен център направи своята равносметка както за целия период, през който той функционира, така и за отиващата си 2019 година. Благодарение на екипа на ОИЦ стотици представители на бизнеса, обикновени граждани, търсещи повече информация, научават за политиките на европейските структурни фондове, начините за получаване на финансиране по отделните програми, както и възможностите, които предоставят ... Прочети още »

Нов режим на водоснабдяване се въвежда в община Перник от 18 декември!

На основание чл.41 ал.4 , във връзка с чл.41 ал.3 т.4 от Наредба № 4 от 14 септември 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационни системи, както и писмо изх.№ 2398/16.12.2019 г. на управителя на „В И К“ ООД-Перник, се въвежда временно режимно водоподаване, считано от 18.12.2019 г. към потребителите ... Прочети още »