Дневен архив: 13/12/2019

Безстопанственост и престъпления по служба страна на МРРБ и МОСВ видя прокуратурата

Сериозни нарушения видя пернишката Районна прокуратура в поведението на две министерства, довели до тежката водна криза в Перник и околните населени места. В официално съобщение на институцията се казва: „Във връзка с постъпилото на 21.11.2019 г. Отворено писмо от гражданите на гр.Перник относно водния режим в града, Районна прокуратура – гр. Перник предприе незабавни действия и възложи извършването на проверка ... Прочети още »

Наказаха с пробация мъж, нападнал селски кмет

Радомирската Районна прокуратура е постигнала споразумение със защитата на М.Ч., обвинен за извършено от него престъпления по чл. 131, ал. 1 и по чл. 144, ал. 3 от Наказателния кодекс. На 9 юли тази година, в близост до автобусна спирка в село Долна Диканя, подсъдимият без причина нападнал кмета на селото – Е.К., като му нанесъл удари по главата и ... Прочети още »

Пернишки полицаи задържаха тийнейджър за притежаване на наркотични вещества

 Акцията е на служители от Второ РУ във връзка с разпространението и употребата на наркотични вещества. Пред жилищен блок на ул. „Р. Димитров“ полицаите проверили 16-годишен младеж. От него е иззето пликче, съдържащо суха зелена листна маса. При направения полеви тест веществото реагирало на марихуана. След разпит тийнейджърът е освободен. Работата по случая продължава. Прочети още »

Съдят 50-годишен заради закана за убийство

 Престъплението е извършено на 14 април тази година, когато 50-годишен мъж от гр. Сандански се заканил с убийство на тъщата си. Мъжът отправил същите думи и към бившата си жена, за което вече е привлечен като обвиняем. Той ще отговаря по чл. 144, ал. 3 от НК. Наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години. Прочети още »

Перничанин отива на съд за причиняване на телесна повреда при ПТП

 Инцидентът е станал на 19 юни тази година, в гр. Радомир. Лек автомобил „Пежо“, управляван от 61-годишен перничанин блъснал в районна на автобусна спирка 39-годишна радомирка. Шофьорът оказал незабавно помощ на пострадалата, като я закарал до Центъра за спешна помощ в Радомир. Оказало се, че жената е с фрактура и локсация на раменна става. След проведено разследване шофьорът на пежото ... Прочети още »

Задържаха побойничка за нарушаване на ограничителна заповед

 Вчера, около 8,50 ч. е подаден сигнал от 75-годишна жителка на с. Мещица, че при нея се намира 47-годишна, която нарушава заповед за защита от домашно насилие.  Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали извършителката. Наложена й е полицейска мярка за срок до 24 ч. и ще бъде уведомена Районна прокуратура – Перник. Започнато е бързо производство и ... Прочети още »

Електрическо табло пламна в Перник

 Сигналът за пожара е подаден вчера вечерта, около 20, 30 ч. Съоръжението, собственост на електроразпределителното дружество пламнало от късо съединение, на ул. „Люлин“. Пожарникарите реагирали незабавно и пламъците били локализирани. Щетите са минимални – унищожен е клеморед в таблото. Няма пострадали хора. Прочети още »

Личните лекари настояват за повече средства от НЗОК

Сдружението на общопрактикуващите лекари в Перник настоява Националната здравноосигурителна каса да задели средства за модернизирането на кабинетите на личните лекари. Това заяви председателят на сдружението в Перник д-р Борис Косаров. Според него, в 21 век не е нормално общопрактикуващите лекари да работят само със слушалка и апарат за кръвно, без да имат в кабинетите си поне ехограф. Средствата за закупуването ... Прочети още »

Приключи сеитбата на есенните култури в област Перник

Приключи сеитбата на есенните култури в областта, информираха от Областна дирекция „Земеделие”. В областта са засети общо 143 580 дка с пшеница, което е по- малко в сравнение с 2018 г. Най-много площи с пшеница традиционно засяват стопаните от община Радомир- 69 300 дка. Следват общините: Брезник- 35 400 дка, Перник-21 610 дка, Трън- 9 100 дка, Ковачевци- 5 500 дка, Земен- 2 670 дка. Засетите площи ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение спечелиха поредното високо отличие за лидери в сектора

Компаниите от Групата ЧЕЗ в България – ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България, получиха за четвърти път наградите TrueLeaders за лидери в енергийния сектор и за прилагане на добри бизнес практики. Отличията се присъждат от ICAP България на компании, които отговарят едновременно на няколко измерими и обективни критерии: да са сред 300-те най-печеливши компании по EBITDA за 2018 г., ... Прочети още »