Дневен архив: 11/12/2019

Инж. Камен Каменов ще бъде прокурист на „В и К” – Перник

Инж. Камен Каменов ще бъде прокурист на „Водоснабдяване и канализация ООД“ – Перник, съобщават от водоснабдителното дружество.  Назначаването му се извършва чрез упълномощаване и сключване на договор за прокура между дружеството, представлявано от настоящия управител, и лицето прокурист. Нотариално заверените документи днес са подадени за вписване в Търговския регистър. Прокуристът ще бъде максимално оправомощен да управлява и представлява дружеството, включително ... Прочети още »

Започва възстановяването на водоподаването в махала „Андрейна“в Батановци

Областният управител проведе среща с главния инженер на „ВиК“ ЕООД Благоевград Петър Чапкънов, който го запозна с предприетите до този момент мерки във връзка с прекъснатото водоснабдяване на махала „Андреина“ в гр. Батановци. Припомняме, че още вчера инж. Емил Костадинов пое ангажимент към жителите на махалата и поиска техническа и логистична помощ от страна на „ВиК“ ЕООД Благоевград за разрешаване ... Прочети още »

Присъда за заплаха с убийство и стрелба с газов пистолет в Перник

Съдът е признал за виновен подсъдимия С.А. на 74 години, обвинен от Районна прокуратура – Перник за извършено от него престъпление – закана с убийство. Около 23 часа на 6 септември миналата година от прозорец на жилището си в квартал „Тева“ в областния град, мъжът се заканил с убийство на четиринадесет годишния Р.Р. с думите „Махай се от тук, ей ... Прочети още »

Драгичево, Рударци и Кладница на бунт–остават без вода, въпреки че не черпят от „Студена”

Новото предложение на „ВиК“ –Перник към кмета на общината за по-драстичен обш воден воден режим включва и три населени места – Драгичево, Рударци и Кладница, което разгневи техните кметове и разбуни духовете сред местните жители. Причината – въпросните села не ползват питейна вода от язовир „Студена”. Още във вторник кметът на Драгичево Виктор Викторов и двамата му колеги от съседните ... Прочети още »

Седмица на четенето в пернишката библиотека

Регионална библиотека „Светослав Минков” посрещна ученици от различни класове и училища в Седмицата на четенето, която се провежда от 7-ми до 12-ти декември по инициатива на МОН. В началото на седмицата библиотекарите четоха приказки на децата от ДГ „Миньорче”. Приказката за Рождество Христово се хареса на малчуганите от подготвителните групи в детското заведение. Третокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” пък ... Прочети още »

След зрелищна гонка, полицията залови двама с нередовен автомобил

 Екшънът се е разиграл вчера, около 17,05 ч, в гр. Перник. Полицаи опитали да спрат за проверка лек автомобил „Санг Йонг“. Водачът не се подчинил и тръгнал да бяга из уличките. Районът бил блокиран от органите на реда и не след дълго, на ул. „Сергей Румянцев“ колата била задържана. Зад волана седял 26-годишен перничанин, а до него 34-годишен негов съгражданин.  ... Прочети още »

Пернишки полицаи заловиха 45-годишен с рекордните 3, 88 промила алкохол в кръвта

  На 15 ноември тази година, в  Перник е бил проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 45-годишен жител на пернишкото с. Дивотино. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 3,88 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

Задържаха брезничанин за притежаване на наркотични вещества.

 Около 20 минути след полунощ, на ул. „Ангел Коцелянаов“ в гр. Брезник е бил проверен 17-годишен местен жител. От него полицаите иззели пакетче със суха нарязана зелена листна маса, която се оказала марихуана и друго пакетче с бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин. Тийнейджърът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »

Спипаха поредния крадец на ток в Перник

 Вчера, служители от Първо РУ на МВР и представители на електроразпределителното дружество са проверили частен имот в кв.„Железни заводи“. Оказало се, че е осъществено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за неотчитане на консумираната електроенергия. Уставен е собственикът на имота.  Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „в“, ал.1 от НК и работата продължава. Прочети още »

Станислав Владимиров: Искам новият режим да се съгласува с всички институции преди да го подпиша

Ще предложа на В и К  за празниците режимът да не е толкова болезнен и драстичен „Предложението за новия режим бе направено вчера от министър Петя Аврамова на среща в МРРБ. Тази среща трябваше да е част от редовни събрания, които бяха разпоредени от премиера още преди месец. След един изгубен месец вчера все още бяхме на етап – търсим ... Прочети още »