Дневен архив: 10/12/2019

Станислав Владимиров след срещата с министър Аврамова: Единствената новина е, че отиваме на по-болезнен воден режим

„За съжаление след последната ми среща в МРРБ, свързана с водния режим в Перник, ситуацията не се промени към по-добро. В Перник трябваше да има аварийни екипи от съседни области, защото постоянната загуба на питейна вода е един от големите проблеми, но за съжаление такъв се появи само веднъж. Трябваше да се търсят и допълнителни варианти за увеличаване на обема ... Прочети още »

Ирена Соколова аут и от общинското ръководство на ГЕРБ в Перник?

Според добре запознати с вътрешната политика на ГЕРБ в региона, досегашният общински лидер на партията на Борисов в Перник Ирена Соколова, ще бъде освободена от председателския пост. Причините вероятно са свързани с тежката загуба на политическата сила на местния вот в началото на миналия месец. Официалното й освобождаване от лидерското място ще стане на събрание на организацията. Говори се, че ... Прочети още »

Общински съветник с жалба до „ВиК“ от името на два квартала

Общинският съветник от БСП Милена Милошева е пуснала жалба до ръководството на „ВиК” Перник, в  която се настоява да се реши въпросът с водоподаването на кварталите „Ралица“ и „Калкас“. Тя се позовава на много сигнали, дошли до нея като съветник. Ето какво пише в жалбата:   „Уважаемо ръководство на „ВиК“ Перник, Жалбата ми касае водоподаването към кварталите „Калкас“ и „Ралица“ в ... Прочети още »

Губернаторът на Перник пое водната криза

„Проведох важни срещи във връзка с актуалната ситуация с водоподаването в община Перник. В понеделник сутринта събрах в кабинета си техническите ръководители на райони към „ВиК“ Перник ООД. Заедно обсъдихме първостепенните проблеми, свързани със загубата на вода. Коментирахме още нарушеното водоподаване в махала Андрейна на Батановци и отделни квартали на Перник. Задачата ни е в най-кратки срокове да намерим работещи ... Прочети още »

Уникална коледна украса радва радомирци

Уникалната коледна украса носи много радост на радомирци. В истински празник се превърна запалването на светлините на елхата в града. Кметът Пламен Алексиев заедно с радомирци, които препълниха площад „Свобода“, отброиха от 10 до 1 и видяха грейването на коледните светлини. По традиция организаторите на събитието бяха подготвили празничен концерт, на който талантливите деца от ОДК-ЦПЛР в града зарадваха всички ... Прочети още »

Пред Темида застава 45-годишен апаш, обрал старица

45-годишен ще отговаря за извършена от него кражба. Престъплението е станало в средата на месец юли тази година, когато чрез отключване било проникнато в жилището на 80-годишна перничанка. От дома й били откраднати мобилен телефон, два портфейла и два гоблена. Полицаи от Първо районно управление на МВР започнали разследване. В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество действия по започнатото ... Прочети още »

Наглец задигна лотарийни билети от продавачка на пазара

Криминалисти разследват грабеж на лотарийни билети. Екшънът се разиграл на Кооперативния пазар в центъра на Перник. Неизвестен засега наглец издърпал от ръцете на продавачка на лотарийни билети 22 броя от ценните образци и избягал в неизвестна посока. Предприети са действия за установяване на извършителя. Образувано е досъдебно производство. Прочети още »

Разследват причини за отстрела на две телета

Служители от пернишкото Първо районно управление на МВР изясняват причините за смъртта на преживни животни. Преди два дни в полицията е получен сигнал за смъртта на две телета в областния град. Полицаи от Първо районно извършили оглед на местопроизшествието. На място са намерени и иззети кожите на животните. Изяснява се собствеността на едрите преживни животни, както и хората, извършили деянието. ... Прочети още »

Коледната елха озари центъра на Перник

Коледните светлини грейнаха и в центъра на Перник. Стотици малчугани и техните родители посрещнаха Дядо Коледа, Снежанка и добрите джуджета. Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов създаде празнична атмосфера с изпълнение на популярни коледни мелодии. Украшение на празничната вечер бяха и танците на децата от ансамбъл „Граовска младост“ при Двореца на културата. Кметът на община Перник Станислав Владимиров пожела на ... Прочети още »

С въвеждането на режима на водата, на някои места се влоши качеството на топлата вода

  Читатели на Днес и утре ни сигнализираха  за влошено качество на топлата вода. Те информираха, че се налагало да източват вода, докато потече топла. Според тях, проблемът е в некачественото топлоподаване от страна на „Топлофикация Перник” . По тази причина потърсихме за коментар директора на „Топлофикация Перник” инж. .Любомир Спасов. Той поясни, че с въвеждането на режима на водоснабдяване ... Прочети още »