Дневен архив: 09/12/2019

Коледната елха в центъра на Перник грейва днес

Днес  ще грейнат коледните светлини на Перник. В 17 часа кметът на община Перник Станислав Владимиров ще включи светлините на коледната елха и ще отправи поздрав към перничани за Коледа и  Нова година. Тържественото запалване на коледните светлини ще бъде съпътствано с песни, танци и  изненади. Перничани ще могат да изтеглят късмети от специално приготвената баница, а кметът на общината ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Заради бездействието на „ВиК“ и отговорните институции сме свидетели на критичната ситуация, в която се намира общината

„В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми, защото там  въобще няма вода. В град Батановци няма вода близо 10 дни, жителите на кв. „Църква“ също  нямат никакъв достъп до питейна вода“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той коментира, че преди около месец, когато е въведен водният режим, премиерът на заседание на МС е разпоредил на ... Прочети още »

Днес е Света Анна!

На 9 декември православната църква чества зачатието на Света Анна – майка на Богородица. Християнският култ към светицата се разпространява във Византийската империя още през VI век, когато е построена първата църква, носеща името й. В същия ден се почита и майката на пророк Самуил, която носи същото име – Анна. Тя е покровителка на женското начало, на брака, семейството ... Прочети още »

Днес няма да работи пунктът за регистрация на моторни превозни средства в Перник

Днес,  9 декември 2019 г.,  няма да работи пунктът за регистрация и пререгистрация на МПС в пернишкия кв. „Калкас“. Това съобщиха от ОДМВР – Перник. Това се налага поради подмяна на трафопост и липса на електроснабдяване.. От ръководството на полицията се извиняват за причинените неудобства. Прочети още »

Проблеми с качеството на питейната вода, подавана от язовир „Студена”, няма!

Водата, ползвана за питейно-битови цели от язовир „Студена”,  отговаря на всички изисквания на Наредба №9. Това показват  ежедневните проби, които ние вземаме от различни водоизточници на територията както на община Перник, така и на цялата област. Това заяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев. Той подчерта, че поддържа непрекъснат контакт с кмета на община Перник Станислав Владимиров. „Преди два дни ... Прочети още »

Стартират безплатни прегледи за туберкулоза в Белодробната болница в Перник

 „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести- Перник”ЕООД  В периода 9 до 13 декември в „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести- Перник”ЕООД ще се проведат безплатни прегледи за диагностика и лечение на туберкулоза. За целта не е необходимо желаещите да се прегледат да носят направление от личния лекар.  През този период ще се проведат безплатни прегледи в ... Прочети още »

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

Извънредното правителствено заседание в събота е само част от шоуто. Защото имаше заседание на Министерски съвет три дни преди това и ще има и три дни след това. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите извънредното съботно събиране на правителството. „Нищо не налагаше това да става точно в събота, освен гарантираното внимание на медиите и фактът, че ... Прочети още »

Стандартът на живот на българите е наполовина на този на европейците

Това показват данните на Националния статистически институт. Брутният вътрешен продукт (БВП) на човек за 2018 г., измерен според стандарти на покупателната способност, е 50% от средния за ЕС. Близо до нашия стандарт имат хърватите и румънците, където БВП на човек е съответно 63% и 64 на сто от средното за ЕС ниво. От 2007 г. до 2018 г. БВП на ... Прочети още »