Дневен архив: 08/12/2019

Горещо! Вдовицата на Шарлопов се разголи

Боряна Шарлопова винаги е полагала грижи за външния вид и фигурата си, но след внезапната смърт на съпруга й преди 2 години животът й рязко се промени Вдовицата на покойния бизнесмен Стефан Шарлопов Боряна не излиза от фитнес залата. Красавицата се беше поналяла и още в края на лятото нае професионален треньор, който да й помогне с хранителен режим и ... Прочети още »

Проблемът с отоплението на волейболната зала в СК „Дружба” е решен

Проблемът с отоплението, съблекалните и санитарните възли на новата зала в спортен комплекс „Дружба“ вече е разрешен. На среща в Министерството на младежта спорта, община Перник поиска от министър Красен Кралев средства за дофинансиране ремонта на спортна зала за гимнастика и волейбол в комплекс „Дружба“ и изграждане на отоплителна система в залата. Срещата бе инициирана от министерството след сигнал на ... Прочети още »

Част от Батановци две седмици без капка вода

Кметът на Батановци Радослав Петров изпрати писмо за съдействие за водоснабдяване на махала „Андрейна“ до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кмета на община Перник Станислав Владимиров и областния управител. В писмото си Петров пише, че от 27.11.2019 г. ВиК – Перник е спряла водоподаването на махалата и оттогава жителите й нямат питейна вода. „Махала „Андрейна“ е захранвана ... Прочети още »

Наказаха мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура – Перник е сключила споразумение с подсъдимия В.Ц., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс. Мъжът се е признал за виновен за това, че в периода от 7 август 2018 г. до 6 ноември същата година неколкократно е нарушил заповед за защита от домашно насилие. На основание решение на съда на ... Прочети още »

Народният представител инж. Любомир Бонев подари коледни елхи и лакомства на детски градини в Перник

 По повод наближаващите коледни празници народният представител от ПГ на „БСП за България“ от област Перник инж. Любомир Бонев подари коледни елхи и лакомства на 24 детски градини и филиали на територията на община Перник, заедно с младежите от МО в БСП – Перник. С много усмивки и радост малчуганите украсиха коледните си дръвчета, които след това ще бъдат засадени в ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Перничани плащаме едни от най-високите сметки за вода, но „В и К” не може да ни осигури нормално водоподаване

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и кметът на кв.”Църква” Радослав Динев отидоха при разгневените жители на кв. „Църква”, които се бяха събрали пред помпената станция в квартала снощи, за да проверят дали се подава вода към града и квартала. Хората обясниха, че са гневни, защото в някои части на квартала няма вода вече няколко дни. „В и К е ... Прочети още »

На 9 декември 2019 година няма да работи пунктът за регистрация на моторни превозни средства в Перник

ОДМВР – Перник уведомява гражданите, че на 9 декември 2019 г. /понеделник/ няма да работи пунктът за регистрация и пререгистрация на МПС в пернишкия кв. „Калкас“. Причината е подмяна на трафопост и липса на електрическо напрежение. От ръководството на полицията се извиняват за причинените неудобства. Прочети още »

Стартират безплатни прегледи за туберкулоза в Белодробната болница в Перник

„Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести- Перник”ЕООД  В периода 9 до 13 декември в „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести- Перник”ЕООД ще се проведат безплатни прегледи за диагностика и лечение на туберкулоза. За целта не е необходимо желаещите да се прегледат да носят направление от личния лекар.  През този период ще се проведат безплатни прегледи в ... Прочети още »

Банките вдигат таксите за обслужване на гише

В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране с цел пренасочване на клиентите към дигиталните банкови услуги. Това заяви председателят на УС на Асоциация на банките в България Петър Андронов. Очаква се банковите такси за трансграничните преводи на европейско ниво да намалеят и да се изравнят с тези за ... Прочети още »