Дневен архив: 07/12/2019

Всички основни пътища в община Перник са проходими при зимни условия

Всички основни пътни артерии на територията на община Перник са третирани със сол и пясък, заради образувалата се през нощта поледица и са проходими при зимни условия. Екипи на община Перник и фирмите, извършващи зимното почистване, са били на терен през цялата нощ и са координирали работата на почистващите машини. В ранните часове на деня е започнало  и третирането със ... Прочети още »

Радослав Динев- кмет на кв. „Църква”: Категорично настоявам „В и К” да вземе спешни мерки за решаването на проблема с водоснабдяването!

  Кметът на кв.”Църква” в Перник  Радослав Динев алармира областния управител и управителя на „В и К”-Перник за продължаващото безводие, което тормози жителите на квартала. „Във връзка с десетките сигнали от жители на кв.”Църква” за липсата на вода, в голяма част от квартала и изразявайки безпокойствието на съкварталците си, категорично настоявам  да се вземат спешни мерки за решаването на този ... Прочети още »

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания в областта

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания в региона, установи Регионалната здравна инспекция в Перник. През изминалата седмица заболелите са 117, при 100 за предходната. Заболеваемостта през този период е 160.03%oo, при средна за страната 101.98%oo на 02.11.2019 г. Незначително са се увеличили болните от варицела. Те са 12, при 11 за предходната седмица. От тях 5 са от Перник, ... Прочети още »

Губернаторът на Перник инж. Емил Костадинов започна инспекция по търсене на алтернативни решения на водната криза

Областният управител инж. Емил Костадинов направи инспекция на текущото състояние на язовир и ВЕЦ „Студена“, помпената станция преди сeло Боснек, каптаж „Врелото“, пречиствателната станция за питейни води в кв. Църква и Владайския канал. Заедно с главния инженер на „В и К” Перник Бойко Кодуски, губернаторът направи обход на язовирната стена, спирателно-изпускателната техника и хидро-техническите съоръжения. Огледът бе с цел прецизиране ... Прочети още »

Два нови случая на африканска чума при диви свине в ЮЗДП

 Нови два случая на Африканска чума при диви свине са регистрирани на територията на Югозападното държавно предприятие, в „ДГС Благоевград”. При изследване на проби от отстреляни диви свине в два ловностопански района- Селище и Бучино, е потвърдено наличие на вируса на АЧС.      По информация на ловците при първичната обработка на труповете на животните не са забелязани признаци за наличие ... Прочети още »

Съдът отхвърли молбата на Слави Трифонов и партията му за регистрация на „Няма такава държава“

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия „Няма такава държава“, съобщиха от съда. Мотивите на състава с председател съдия Татяна Костадинова са свързани с логото на политическата сила, основана от телевизионния водещ Слави Трифонов. „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е ... Прочети още »

„Моята електронна фактура помага” продължава и през 2020 година

„Моята електронна фактура помага“ е кампания на „ЧЕЗ Електро България“ АД за популяризиране на екологичните и социални ползи от използването на съвременния начин за получаване на месечни сметки. Продължава да расте броят на клиентите, които предпочитат да получават сметките си по електронен път. Всеки четвърти клиент на „ЧЕЗ Електро България“ АД вече е оценил удобството, сигурността и екологичните ползи на ... Прочети още »