Дневен архив: 02/12/2019

Сигнал за теч до Бизнес центъра от месеци остава нечут!

Перничани извоюваха уволнението на областния управител Ирена Соколова и управителя на ВиК Иван Витанов заради безумието, което натвориха с питейното водоснабдяване на над 80 000 души. А примерите за безхаберието са десетки и те вече са достояние не само на всеки жител на общината и региона, а на цяла България. Всички отговорни за кризата се оправдават със загубите, причинени от старата ... Прочети още »

Софиянец, отглеждал канабис в Радомирско, на съд

Столичанин на съд за отглеждане на наркотични вещества. На 1 август тази година, служители на ОДМВР – Перник проверили частен имот в радомирското село Горна Диканя. В къща, ползван от 42-годишен столичанин били намерени и иззети 51 растения от рода на конопа с различна височина. Започналото разследване по безспорен начин установило съпричастността на софиянеца към отглеждането на канабиса. Привлечен е ... Прочети още »

Четири бързи производства срещу пияни шофьори

Жена е задържана за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. На 29 ноември, около 20,15 часа, на улица „Бучински път“ в пернишкия квартал „Изток“ е спрян за проверка лек автомобил „Хонда Джаз“, управляван от 41-годишна перничанка. При изпробването й с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 66 промила в издишания въздух. Жената отказала ... Прочети още »

Перничанин хванат с над 5 грама дрога

Криминалисти задържаха мъж за притежаване на кокаин. Иззети са над 5 грама наркотично вещество. В края на миналата седмица служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили 42-годишен перничанин пред жилището му, на улица „Юрий Гагарин“. До него е намерено пакетче с бяло прахообразно вещество. При претърсване на адреса където живее са открити и иззети още ... Прочети още »

Водният режим дава резултат, проблемите с ВиК остават

„Водният режим в община Перник дава резултат. Водата в язовир „Студена“ се е повишила с около 100 хиляди кубика за последните три денонощия. Благодарение и на дъждовете от последните дни притокът към язовира е 2,5 пъти повече от оттока.  Търсят се начини да се увеличи притокът на язовир „Студена“, част от мерките за това са връзка с Владайския канал и ... Прочети още »

Непълнолетен, откраднал дарения за болна жена, пред Темида

Районна прокуратура – Перник е предала на съд С. Ц. за извършена от него кражба в условията на повторност. От 2016 година непълнолетният младеж се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени от него множество противообществени прояви. С. Ц. е и няколкократно осъждан за престъпления от общ характер, включително и за грабеж. На 20 септември тази година, около ... Прочети още »

България се прощава днес със Стефан Данаилов!

Стотици близки, приятели и почитатели на великия Стефан Данаилов дойдоха днес , за да се простят с него.  Поклонението започна  в 11 часа в Народния театър „Иван Вазов“.  Любимият на много поколения актьор почина във ВМА на 27 ноември на 76-годишна възраст след продължително боледуване.  Дълбок поклон пред паметта на обичания от цяла България Стефан Данаилов! Прочети още »

Няма нови слчаи на АЧС в региона, установи Областната епизоотична комисия

Заместник областният управител на Перник инж. Васил Павлов откри и ръководи заседанието на Областната епизоотична комисия. В него участваха представители на Областната дирекция по безопасност на храните, ОДМВР, РДПБЗН, ОД „Земеделие”, ловно-рибарските сдружения и държавните горски стопанства на територията на областта. Съгласно указания на Министерство на земеделието, храните и горите и предвид успокоената епизоотична обстановка в страната, ежеседмичните заседания на ... Прочети още »

Изплащат 2.2 милиона лева за хуманно отношение към животните

ДФ „Земеделие“  започна изплащане на средства на одобрените за подпомагане кандидати по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Вече са преведени над 2,2 млн. лева на 210 земеделски стопани. Общо 380 фермери подадоха заявки за второ плащане по мярката. Финансовата помощ на останалите кандидати ще се изплаща поетапно след приключване на всички проверки, които продължават и в ... Прочети още »

Дъжд и сняг, ниски градуси, след дни идва лека промяна

В сутрешните часове днес, в равнините ще се задържи мъгливо. В планините ще е студено и ветровито. Скоростта на вятъра по високите части на планините, особено в Западна Стара планина, ще е около 100 километра в час. Валежи днес не се очертават, но облачността постепенно ще се увеличава. Температурите по високото ще са около нулата, в ниското и по курортите ... Прочети още »