Дневен архив: 01/12/2019

Провериха 14 автомивки в Перник, три от тях ползвали питейна вода

Служители на община Перник извършиха проверки на 14 автомивки на територията на град Перник. При инспекцията бе установено, че вода от собствен водоизточник ползват тези на ул. „Струма“ №3, кв. „Проучване“ №15, ул. „Отец Паисий“ №69, кв.“ Мошино“ №13, ул. „Петър Пенчев“ , ул. „Владайско въстание“ №37, ул. „Девин“ №1 и ул. „Юрий Гагарин“ №3, бензиностанция ЕКО в кв. „Димова ... Прочети още »

Груби нарушения на язовир „Студена” установи внезапна проверка на МОСВ!

Извънредна проверка на язовир „Студена“ е извършена на 29 ноември по заповед на министъра на околната среда от представители на МОСВ, експерти от Басейнова дирекция „Източно беломорски район“ и Община Перник. Това информираха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Проверката е във връзка с информация от областния управител на Перник за отклоняване на води за язовир „Студена”. ... Прочети още »

Няма установени отклонения от качеството на водата в Перник, твърдят от РЗИ

56 проби са взели експерти от Регионалната здравна инспекция от водопроводната мрежа на град Перник и населени места захранвани от язовир „Студена” за периода от . 23.11. до 29.11.2019 г. Това информират от РЗИ. Взети са проби и от детски градини, и ясли. От здравната инспекция уверяват, че няма констатирани отклонения в качеството на питейната вода в детските заведения. В ... Прочети още »

Мариана Попова побесня заради наркотици и проститутки!

Певицата и половинка на една от звездите в сериала Веселин Плачков, този път направо е извън кожата си от бяс Мариана Попова изригна жестоко срещу „Пятът на честта“, но този път причина за гнева й се оказаха не любовни сцени с участието на половинката й Веселин Плачков, както се тиражира в публичното пространство, а наркотици и проститутки. Певицата не издържа ... Прочети още »

Първи декември – Световен ден за борба със СПИН

За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световния ден за борба със СПИН и организира Европейска седмица за изследване за ХИВ и вирусни хепатити в периода 22-29 ноември 2019 г. През тази седмица Регионалната здравна инспекция в Перник организира редица мероприятия, като: изготвяне  и разпространение на информационни материали; предоставяне на услуги за анонимно и безплатно консултиране и изследване ... Прочети още »