Дневен архив: 30/11/2019

Инж. Любомир Бонев: 100 000 души са потърпевши заради микса от безхаберие и безотговорност довели Перник до водна криза!

„Община Перник е изправена пред безпрецедентен за последните 25 години воден режим. 100 000 души са потърпевши от него, заради микса от безхаберие и безотговорност довели Перник до тази водна криза“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев от парламентарната трибуна във въпрос към министър Петя Аврамова. Той добави, че е похвално , че се ... Прочети още »

Данъците в община Трън няма да бъдат повишавани

  Кметът на община Трън е внесъл в Общински съвет Трън предложение за определяне на размера на такса битови отпадъци за 2020г. Това касае таксата за: жилищни и вилни имоти – 5‰ върху данъчната оценка на имота; за нежилищни имоти, собственост на физически, юридически лица и еднолични търговци – 5‰ върху отчетната стойност за фирмите;  върху данъчната оценка за физическите ... Прочети още »

Областният управител на Перник Ирена Соколова е освободена от длъжност

 В късния следобед в петък премиерът на страната Бойко Борисов е освободил от длъжност областния управител на Перник Ирена Соколова. Дали причината затова е протестът на перничани или ненавременната реакция на областния управител като представител на държавата и председател на Асоциацията по ВиК, довела до тежката криза с водоснабдяването на община Перник,  не може да се каже. За сега не ... Прочети още »

Започна изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните, преведени са над 2,2 млн. лева

ДФ „Земеделие“  започна изплащане на средства на одобрените за подпомагане кандидати по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Вече са преведени над 2,2 млн. лева на 210 земеделски стопани. Общо 380 фермери подадоха заявки за второ плащане по мярката. Финансовата помощ на останалите кандидати ще се изплаща поетапно след приключване на всички проверки, които продължават и ... Прочети още »

Днес да почерпят…

В последния ден от ноември Православната църква почита паметта на св. Апостол Андрей Първозвани В последния ден от ноември Православната църква почита паметта на св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Христа. Българският народ отбелязва Андреевден като празник на семето (зърното). Имен ден днес празнуват всички с имената Андрей, Андриян, Андрея, Андро, Храбър, ... Прочети още »