Дневен архив: 29/11/2019

Финализира дейност 3 по проект „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепана реформата в съдебната система

На 22.11.2019 г. успешно приключи Дейност 3 на проект: "Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система". Проектът се изпълнява от СНЦ „Демократично Сдружение Искам да Знам“ – гр. Шумен и фондация „ Отворена врата“ – гр. Перник.Дейността на фондация „Отворена врата“ включваше гражданско наблюдение на Окръжен съд – Перник в периода август ... Прочети още »

Областният съвет по земеделие с доклади за стопанската година и започналата есенна кампания

Областният съвет по земеделие и гори проведе второ редовно заседание за тази година, председателствано от заместник областния управител инж. Васил Павлов.  На него присъстваха представители на териториални структури на държавни институции, браншови сдружения и асоциации в селското и горското стопанство. В дневния ред на срещата бяха представени доклади за стопанска 2018-2019 година и есенна кампания за сеитба 2019-2020 от Областна ... Прочети още »

Вандали потрошиха стъклата на параклис в квартал Църква

Служители от пернишкото Второ районно управление изясняват случай на счупени стъкла на параклис. Вчера около обяд, в районното управление бил подаден сигнал, че в периода между 24 и 28 ноември са счупени две стъкла на параклис в квартал „Църква“. Полицаите извършили оглед на местопроизшествието. Не са констатирани откраднати вещи от светата обител. Предприети са действия за установяване на извършителите. Образувано ... Прочети още »

Перничанин пред Темида заради фалшива диплома

41-годишен отива на съд за неистинска диплома Престъплението е извършено на 8 май тази година, когато в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник била представена неистинска диплома за завършено средно образование от 41-годишен перничанин. Мъжът подал документи за книжка и представил фалшивия документ. Привлечен е като обвиняем по чл. 316 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с Районна ... Прочети още »

Пернишките минипарламентаристи си определиха месечното възнаграждение

На сесията днес „управляващата опозиция” от дясното политическо пространство отказа да разгледа точката, касаеща избра на представител на община Перник в НСОРБ. Припомняме, че от години практиката е това да е кметът. В сдружението на общините интересите на общината до сега са защитавали Росица Янакиева и Вяра Церовска. Сега обаче левият кмет  Станислав Владимиров явно стана неудобен на десницата и ... Прочети още »

БСП сезира прокуратурата за действия на председателя на Общинския съвет на Перник Димитър Колев

Групата на съветниците от БСП напуснаха днешното заседание на Общински съвет на Перник, след като стана ясно, че докладната на кмета Станислав Владимиров, с която той иска да се разреши разсрочването на безлихвен заем от 4 200 000 лева, не  е стигнала до съветниците и не може да се приеме на заседанието. Стана ясно, че документът на Владимиров е подаден в деловодството ... Прочети още »

Нов протест в Перник! Този път с искане за оставката на областния управител

Оставката на областния управител Ирена Соколова заради водната криза и състоянието на язовир „Студена“ поискаха на днешния протестен митинг перничани. Те обвиниха Ирена Соколова в некомпетентност и в неглижиране на проблема. Протестът се състоя пред сградата на Областната администрация. Гневните граждани посрещнаха Соколова с освирквания, викове „УУУУ”, „Оставка!”. Сърдита, областната управителка се врътна и покани журналистите в сградата на областната ... Прочети още »

В проекта за ремонт на ул. „Софийско шосе” не е предвиден ремонт на тротоарите и подмяна на бордюрите

Зам.-кметът на  община Перник инж. Мирослав Стоицев инспектира ремонта на ул. „Софийско шосе“, който  до 10 декември 2019 г. трябва да достигне до ул. „Селимица“. Тогава работата ще спре, а през пролетта ще бъда подновена. Фирмата- изпълнител  увери, че ремонтът тече в срок, вече е положен първият слой асфалт до моста „Иван Вазов“, а износващият слой ще бъде положен през ... Прочети още »

Вода от язовир „Студена“ е отклонявана неправомерно !

Областният управител на Перник Ирена Соколова заедно с експерти, инженери, спелеолози и специалисти по ВиК установиха неправомерно отклоняване на огромни водни количества от водосборния район на язовир Студена. Това заяви тя по време на обществен експертен съвет, на който покани да присъстват и протестиращите. Соколова и експертите през последните 10 дни са обходили основните водоизточници на язовир „Студена“. „Преди три ... Прочети още »

Значително увеличение на болните от остри респираторни заболявания, установи РЗИ

Значително увеличаване на болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 100, при 65 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е  136.78 %oo, при средна за страната 87.10 %oo на 18.11.2019 г. Чувствително увеличение се наблюдава и при болните от варицела. Регистрираните случаи са 11, при нито един за предходната седмица. От тях ... Прочети още »