Дневен архив: 28/11/2019

РИОСВ-Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма заедно с представители на Общината

В Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник, в 12,55 ч. днес, е бил  подаден сигнал от граждани за промяна на цвета на река Струма в кв.“Хумни дол“ в Перник. Това информираха от екоинспекцията. Проверката е поискана от кмета на Община Перник Станислав Владимиров. В писмо до директора на РИОСВ – Перник той информира, че жители на гр. ... Прочети още »

Протест на перничани под прозорците на губернатора

Перничани отново излизат на протест утре заради създалата се тежка водна криза, след като стана ясно, че язовир „Студена” е празен. След първия бунт те успяха да извоюват освобождаването на управителя на ВиК дружеството инж.Иван Витанов. Той обаче е само първият бушон, гръмнал заради безхаберието на много нива. И затова разбунилите се перничани отново излизат на протест. Изявата е разрешена ... Прочети още »

Десетокласничка спечели конкурса за есе на съда

Възпитаничка на Професионалната гимназия по икономика спечели първа награда в традиционния конкурс на есе, обявяван във връзка с Деня на отворените врати на съдебните институции и прокуратурата. Тази година той бе под надслов „Наркотиците през твоите очи”. Комисия с председател Слава Георгиева – зам. председател в Административен съд – Перник и членове Виктор Стефанов – съдебен помощник в Окръжна прокуратура ... Прочети още »

Нови идеи за военни паметници в Пернишко

Във връзка с постъпили документи от общините Брезник и Радомир за изграждане на военни паметници, от инициативен комитет със седалище в София и от Министерство на отбраната, се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници”. То бе водено от заместник областния управител Иво Иванов и на него бяха разгледани представените документи от горепосочените общини. Комисията взе решения същите да бъдат ... Прочети още »

Обсъждаха енергийната ефективност в региона

В качеството си на председател на Областния съвет за устойчиво енергийно развитие, заместник областният управител на Перник инж. Васил Павлов проведе заседание на съвета, в което взеха участие представители на общините, териториалните структури, Агенцията за устойчиво енергийно развитие и на Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект”.  Общините Радомир, Брезник и Ковачевци представиха изпълнените мерки, залегнали в общинските им планове за енергийна ... Прочети още »

Продължава почистването на коритото на Струма в центъра на Перник

Продължава почистването на коритото на Струма в центъра на Перник, което  започна в началото на седмицата  по разпореждане на кмета община Перник Станислав Владимиров. То част от инициативата на общинското ръководство за подобряване на хигиената на града и общината. Общинското предприятие „ФЛОР“ почиства коритото на река Струма и кастри дървета и храсти в централната градска част – от моста при ... Прочети още »

75-годишен, кътал 13 000 нелегални цигари, на съд

Жител на Перник се изправя пред съда. На 24 септември тази година служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник проверили частен дом в брезнишкото село Садовик. В имота, собственост на 75-годишен мъж с постоянен адрес в Перник, са открити и иззети близо 13 хиляди къса нелегални цигари. След започналото разследване и проведените действия ... Прочети още »

Само за ден двама домашни насилници в ареста

Само ден след Деня за защита на жените от насилие, двама пернишки бабаити, пробвали мъжката си сила над съпругите си, се озоваха в ареста. Вчера в полицията в Перник е бил подаден сигнал за жена, пострадала от домашно насилие. Служители от Първо районно управление реагирали незабавно и установили, че 28-годишна от областния град е със счупена ръка. По първоначални данни ... Прочети още »

Такси удари линейка на ЦСМП-Перник в София, превозваща пациент по спешност !

Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, транспортираща пациент за болница „Св. Екатерина” в София, е претърпяла пътнотранспортно произшествие в столицата. Това информира заместник директорът на ЦСМП  д-р Веселина Шишкова. Тя поясни, че в района около „Александровска болница” такси е ударило линейката.  В следствие на това тя се е ударила в близко дърво. Въпреки ударът, шофьорът на линейката ... Прочети още »

Община Перник иска от Държавния резерв 20 000 десетлитрови бутилки минерална вода!

 Във връзка с обявения на 18.11.2019 г. режим на водоподаване, община Перник води разговори с Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ за отпускане на 20 000 десетлитрови бутилки минерална вода. Водата ще бъде предоставена на детски градини, училища,  болници, учреждения и жители на общината. Прочети още »