Дневен архив: 27/11/2019

Общините в област Перник отчетоха реализираните мерки за енергийна ефективност

 В качеството си на председател на Областния съвет за устойчиво енергийно развитие, заместник областният управител на Перник инж. Васил Павлов проведе заседание на съвета, в което взеха участие представители на общините, териториалните структури, Агенцията за устойчиво енергийно развитие и на Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект”.  Общините Радомир, Брезник и Ковачевци представиха изпълнените мерки, залегнали в общинските им планове за енергийна ... Прочети още »

Нов скандал! Зала „Дружба” без отопление!

Нов скандал разтресе Перник тези дни. Оказа се, че в комплекс „Дружба”, в който тренират Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория”, волейболистите от ВК „Миньор” и СК „Боец“, цари студ. Това стана ясно след сигнал на родители на деца, които тренират ежедневно в залата. Причината е, че за иначе добре ремонтираната и обновена за 90 000лв. спортна зала, лентата на ... Прочети още »

Пламен Алексиев ще представлява Община Радомир в ОС на “ВиК” ООД

Кметът Пламен Алексиев беше определен да представлява Община Радомир в Общото събрание на Асоциацията по ВиК в обособените територии, обслужвана от “ВиК” ООД, гр. Перник, както и в Общото събрание на “ВиК” ООД, гр. Перник. Алексиев бе определен за представител на общината и в Общото събрание на акционерите на Многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова” АД – гр. Перник. ... Прочети още »

Първо редовно заседание на ОбС в Радомир

На първото редовно заседание на радомирския минипарламент Калин Иванов от коалиция ВМРО – БДЦ беше избран за заместник – председател на ОбС след проведено тайно гласуване. Той получи доверието на 12 от общинските съветници, а 5 от гласовете се оказаха недействителни. Иванов беше и единствената номинация за поста. Местните парламентаристи решиха единодушно, че общинският съвет ще има един заместник – ... Прочети още »

Нова кражба на ток в Перник

Нов случай на кражба на ток е установена в Перник. Вчера, служители от Първо районно управление и представители на електроразпределителното дружество проверили имот във вилната зона на пернишкия кв. „Калкас“. Ораните на реда констатирали неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на оптребената енергия. Установен е собственика на сградата. Започнато е досъдебно производство и ... Прочети още »

Търговец ще отговаря за нелегално продавани дрехи

Перничанин отива на съд за нелегална продажба на дрехи. През септември миналата година, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник, проверили магазин за дрехи в центъра на града. Полицаите установили, че в обекта се продават стоки на известни марки без разрешение на притежателя на изключителното право. Били иззети множество анцузи, фланелки, блузи, панталони, ... Прочети още »

Перничанка пострада при ПТП

Жена пострада при пътнотранспортно произшествие вчера. Инцидентът е станал на около 9, 30 часа на улица „Софийско шосе“ в областния град. Лек автомобил „Форд Орион“, управляван от 72-годишен перничанин, блъснал 57-годишна жителка на областния град. В резултат на удара жената е получила фрактура на горен крайник. Оказана й е медицинска помощ в МБАЛ „Р. Ангелова“. Извършен е оглед на местопроизшествието ... Прочети още »

Голям пожар в „Пирогов“, има и жертви!

Около 100 души са евакуирани, пожарът е потушен Голям пожар избухна в „Пирогов“ около 4 ч. сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 100 човека са евакуирани.  15 души са обгазени, сред които и двама полицаи. „Те са прехвърлени в други отделения и опасност за живота им няма. Пряко застрашен е бил животът на около 80 души“, съобщи ... Прочети още »

Изплащането на компенсации на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, обсъди народният представител д-р Александър Александров

Въпроси, касаещи изплащането на компенсации на български граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, обсъди народният представител д-р Александър Александров с жители на община Перник. „Правителството отпусна 1,5 млн. лв. по бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд за  изплащане на натрупаните задължения за левови компенсации на граждани, които притежават многогодишни жилищно-спестовни влогове. Компенсациите на притежателите на жилищни влогове, одобрени за обезщетяване заради ... Прочети още »

Почина Стефан Данаилов!

„Информираме ви, че след продължително и тежко боледуване и въпреки всички усилия, положени от екипите на Военномедицинска академия , в 00:15 часа тази нощ почина Стефан Данаилов“, съобщиха от лечебното заведение. Стефан Данаилов беше приет по спешност във Военномедицинска академия в началото на октомври месец. Легендата на българското кино имаше голяма метастаза в белия дроб и два пъти беше поставян ... Прочети още »