Дневен архив: 26/11/2019

Мощно земетресение в Албания, загинали, усетено е и у нас

6,4 по Рихтер в Албания, усетено е по високите сгради в София и Благоевград. Земетресение и в Босна, и Херцеговина, зоната е активна, има много пострадали Мощно земетресение от 6.4 по скалата на Рихтер удари адриатическото крайбрежие на Албания. Епицентърът на труса е бил на 10.2 км от Шияк. По последна информация има 7 жертви. Ранените са 350. Вторичните трусове ... Прочети още »

Алтернативен бюджет на развитието представиха пернишките БСП депутати

Алтернативен бюджет за 2020 година предлагат от парламентарната група на БСП. На специална пресконференция вчера пернишките народни представители от БСП за България Евдокия Асенова и инж.Любомир Бонев огласиха основните параметри в него. „Управляващите предлагат бюджет, в който има повече средства, но не се знае за какво ще се разходват. Ние представяме нашите политики за бюджет, които са в три основни ... Прочети още »

Образуваха досъдебно производство за замърсяването на Струма и Пчелина

С постановление от 18.11.2019 г. на прокурор при Апелативна прокуратура –София, е образувано досъдебно производство по чл. 352, ал.1 от НК за замърсяване на язовир Пчелина и река Струма. Прокуратурата е била сезирана с жалба от Сдружение „Балканка“, съдържаща данни за евентуално увреждане на защитена зона „Земен“, причинено от експлоатацията на ВЕЦ „Пчелина“, собственост на „Пауър Туенти Туенти“ ООД. От ... Прочети още »

Подменят уличното осветление в центъра на Перник

Горещият телефон, който новият кмет на Перник Станислав Владимиров откри още в първите дни на мандата си, доказва непрекъснато своята ефективност. Жителите на общината търсят съдействие от новата управа, сигнализирайки за проблеми, които затрудняват ежедневието им. Именно на денонощния терефон мнозина перничани са алармирали за работещо през деня улично осветление. От кметската администрация са реагирали много бързо и уведомяват перничани, ... Прочети още »

Иззеха наркотици от обитател на социална институция!

Хапчета и метаамфетамин са иззети от институция, предлагаща социални услуги. Сигнал в полицията е подаден вчера, около 15 часа. Служителка заявила, че в стаята на настанено лице има съмнителни медикаменти. Полицаи от Първо районно управление пристигнали на място и иззели таблетки и пакетчета, съдържащи суха листна маса. По първоначални данни само една от таблетките реагирала на метаамфетамин. Предстои изясняване състава ... Прочети още »

Хванаха радомирец да краде

Радомирски полицаи задържаха местен жител за кражба. Около 19,15 часа вчера, в районното управление се оплакал 50-годишен мъж, който заявил, че прибирайки се в апартамента си, на стълбите му е издърпана чантичка, в която имало мобилен телефон, около 130 лева, лични документи и ключове. По данни на потърпевшия деянието е извършено от познат за него мъж. Незабавно районът е бил ... Прочети още »

Пламъци опустошиха апартамент в „Изток”

Мебели и техника са изгорели при пожар в апартамент. Жилището, намиращо се в пернишкия квартал „Изток“, пламнало вчера, около 16, 30 часа. Причината е техническа неизправност. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, мебели. 0т пламъците са опушении и стените на жилището. Два екипа на пернишката пожарна ликвидирали последствията от горенето. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Перничанин закопчан с амфтемини и канабис

Перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Служители от Първо районно управление на МВР закопчаха 34-годишен. Вчера, около 20 часа е бил направен опит за проверка на мъжа. При вида на полицаите той изхвърлил множество полиетиленови топчета и хартиени свивки, съдържащи суха зелена листна маса и бяло прахообразно вещество. При направените ... Прочети още »

Действа се по план за бързо решаване на водната криза

Няколко варианта се обсъждат за бързо решаване на водната криза в Перник. Това обяви областният управител Ирена Соколова след експертна работна среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. “Вариантите са свързани с използването на подземните води, акумулирани и транспортирани естествено в карстовия район, част от водосбора на язовир „Студена”, както и захранването им с допълнителни големи външни водоизточници. Това ... Прочети още »

Училището в село Кладница отпразнува своя 140-годишен юбилей

С впечатляващ концерт възпитаниците на основно ”Св. Климент Охридски” в село Кладница отпразнуваха 140-годишния юбилей на школото. Заместник областният управител Иво Иванов връчи поздравителен адрес и плакет от името на областния управител Ирена Соколова на директора на училището Симона Асенова.  „Днес всички Вие, жителите на с. Кладница, с грижливо отношение, с лична кауза и ангажираност, пазите и подкрепяте своето любимо ... Прочети още »