Дневен архив: 25/11/2019

Мащабно учение на пернишките огнеборци

В радомирското село Радибош се проведе пожаро-тактическо учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система в област Перник, сектор „Специализирани оперативни дейности” при СДПБЗН и доброволното формирование към община Радомир при извършване на издирване и спасяване  на хора в трудно достъпна местност. В оперативния център на РДПБЗН-Перник е получен сигнал от ЕЕНСП 112  ... Прочети още »

Днес Радослав Димов посети прокуратурите в Перник и Радомир

Днес административният ръководител на Софийска апелативна прокуратура Радослав Димов се е срещнал с магистратите и служителите в Окръжната прокуратура в Перник, както и в Районните прокуратури в Перник и Радомир. Целта на посещението му е била да се запознае на място с работата на държавното обвинение в двата града. Прокурор Димов се е информирал за хода на образуваните преписки, свързани ... Прочети още »

Дълбока дупка зина в Парка на предизвикателствата

Дълбока дупка е зейнала в пернишкия Парк на предизвикателствата. Тя е буквално на метри от съседните жилищни сгради и притеснени граждани през уикенда алармирали общинската администрация. От там реагирали незабавно и в неделния ден е направена проверка, а образувалото се пропадане е било временно обезопасено. Вече са взети мерки и за трйното обезопасяване на района. Предстои да бъде запълнена, защото ... Прочети още »

Насилието започва с викове, но не трябва да завършва с тишина!

Домашното насилие е феномен, който все по-често се среща в живота на хората. За него не трябва да се мълчи. Законът за защита от домашно насилие урежда правата на хората, пострадали от домашно насилие, мерките за защита и реда за тяхното налагане. Една от всеки три жени по света е засегната от форма на насилие, независимо от социален и икономически ... Прочети още »

Здравка Евтимова с номинация в конкурса „Жена на годината 2019”

Писателката Здравка Евтимова е номинирана за „ Жена на годината 2019”. Перничанката е сред четирите номинации в категорията „Култура” на конкурса, заедно с Мария Лалева, Деси Тенекеджиева и Гергана Мудова. Над 40 вдъхновяващи жени са номинирани в конкурса, който се провежда за 14-та поредна година, като всички те имат страхотни постижения за 2019-та година. 10 са общо категориите, в които ... Прочети още »

Двама крадат ток в Мещица

Две незаконни присъединявания към електрическата мрежа са установени в пернишкото село Мещица. На 23 ноември служители от Първо районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество проверили два частни адреса в селото. Проверяващите констатирали неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на консумираната енергия. Установени са собствениците на имотите и са започнати досъдебни ... Прочети още »

Областната дирекция на МВР е създала организация за предсрочно издаване на документи за самоличност

В пернишката Областна дирекция на МВР е създадена организация за предсрочно издаване на български лични документи. През 2020 година изтича валидността на голям брой лични документи на български граждани. За да се постигне по-равномерно натоварване на служителите от звената на български лични документи и за улеснение на гражданите, е създадена организация за предсрочната им подмяна. Всеки, който има желание да ... Прочети още »

Обраха къща в радомирското село Дебели лаг

Кражба от къща е извършена в радомирското село Дебели лаг. Престъплението е станало в периода между 20 и 23 ноември. Потърпевшите съобщили, че е разбита входната врата на къща, собственост на 71-годишна жена. От сградата са откраднати автомобилни гуми с джанти, електрически уреди и инструменти, ел. кабел, газов котлон и бутилка и други вещи. Извършен е оглед на местопроизшествието от ... Прочети още »

Съд за баща, не плащал издръжка

Перничанин застава пред съда за неплащане на издръжка. В периода от месец февруари до месец октомври тази година, 46-годишен перничанин не изпълнявал задълженията си по закон, като не изплащал издръжка на дъщеря си. В рамките на образуваното досъдебно производство това било установено по безспорен начин. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс. При доказване ... Прочети още »

Бившият шеф на шуменското ВиК ще вади пернишкото от батака

Управителят на шуменското водоснабдителното дружество – инж.Илиян Илиев, ще вади пернишкото ВиК от батака. Той е освободил вече там поста, в първите дни на декември там ще  ще назначат негов заместник. Новината гръмна в неделя във фейсбук мрежата. За инж.Илиев се знае, че е роден през 1964 година, бил е управител и на друго проблемно дружество – това в Ловеч. ... Прочети още »