Дневен архив: 24/11/2019

Пернишки съветници искат уважение към институцията, но не се уважават взаимно!

„Управление на инат!» Такава явно ще е работата на пернишкия минипарламент през идните четири години. Грозната истина лъсна още по време на първото работно заседание, когато отровни реплики прелитаха от ляво и от дясно. Председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев излезе с изявление, в което призовава за взаимно уважение. И допълни: „Нека уважаваме институцията, която сме избрани ... Прочети още »

Вяра Церовска: Мога да гледам съгражданите си в очите!

Бившият кмет на Перник д-р Вяра Церовска обяви, че може да гледа хората от Перник в очите. По време на гостуването й в националната телевизия в  разговор за водната криза в града и евентуалната вина на някого за нея. Тя беше категорична, че няма никакво нарочно предизборно забавяне в решаването на проблема. „Мислите ли, че ако временно изпълняващият длъжността кмет ... Прочети още »

Ирена Соколова изложи позицията си за водната криза

След като от седмици в цяла България трагедията с водоснабдяването на Перник и околните населени места е номер едно, в петък областният управител Ирена Соколова, която е и председател на ВиК асоциацията излезе със становище, огласено на страницата на областната администрация. В него се казва:  «Във връзка с изложените през последната седмица догадки, предположения и невярна информация за състоянието на ... Прочети още »

Ден на отворените врати в Съдебната палата

Идната седмица ще бъде организиран традиционният вече Ден на отворените врати в Съдебната палата и в Перник, съобщиха от институцията. Той ще бъде проведен на 28 ноември. Той ще започне точно в 10 часа, когато вратите на институцията ще бъдат отворени за гражданите и ще бъде прожектиран филм, показващ дейността на отделни служби звена в Районен, Окръжен и Административен съд ... Прочети още »

Перничанин на съд заради фалшиви документи за пенсия

58-годишен перничанин се изправя пред съда. В края на 2018 година в Първо районно управление на МВР е образувано досъдебно производство срещу гражданин от областния град, за представяне на неистински документи пред служители на НОИ – Перник. 58-годишен мъж занесъл удостоверения за осигурителен стаж и доход. Експертизи доказали, че същите са неистински. Привлечен е като обвиняем по чл.316, във връзка ... Прочети още »

Днес почитаме великомъченица Екатерина, покровителка на майките…

На 24 ноември Православната църква почита паметта на св. великомъченица Екатерина. Тя е християнска светица и мъченица, една от най-образованите жени на своето време. В българските традиции този ден е познат като Катерининден. Светицата се чества като покровителка на майките. В традиционната българска народна култура денят на св. Екатерина (позната като св. Катерина) се почита най-вече в Южна България. В ... Прочети още »

СЕМ наложи солена глоба на телевизията на Слави

Евгени Димитров-Маестрото, който е реалния собственик на телевизията на Слави Трифонов, ще отнесе глоба в размер на 30 000 лева заради нарушаване на няколко разпоредби от Закона за радиото и телевизията. Пилотните хумористични предавания на Слави Трифонов при премиерата на канала в час, в който децата са сред зрителите му, бяха изпълнени с цинизми. Вулгарности, полуцензурирани псувни и всевъзможни нецензурни ... Прочети още »

КЕВР установи, че „В и К” е източило 1 милион кубика вода повече от позволеното

Проверка на Комисията за енергийно и водно регулиране на „В и К”-Перник е установила нарушения. Първото от тях е, че водоснабдителното дружество е източило от язовир „Студена” 1 млн. куб.м вода повече от разрешеното от МОСВ. Това пишат от КЕВР в отговор на изпратено на 20.11.2019 г от омбудсмана на Републиката Диана Ковачева писмо, поводът за което е жалба на ... Прочети още »

Стартират обученията на персонала от ЦСМП и спешните отделения по проект ПУЛСС

В понеделник -25 ноември стартира обученията на персонала от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ /ПУЛСС/. Те ще се провеждат в  Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще присъства на старта на обучението. В рамките на проекта предстои ... Прочети още »