Дневен архив: 23/11/2019

Три пъти са се увеличили болните от заразни заболявания в региона

Три пъти са се увеличили заболелите от заразни заболявания в областта през изминалата седмица, установи Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 15, при 5 за предходната седмица. През седмицата се наблюдава намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания. Констатирани са 65 болни, при 80 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е 88.91 %oo, при средна за страната 74.23 %oo. ... Прочети още »

Мини парламентът на Трън определи заплатите на председателя и общинските съветници

  Мини парламентът на Трън определи трудовото възнаграждение на председателя на местния законодателен орган. Съгласно чл.26, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация размерът на възнаграждението при пълно работно време се  определя от Общинския съвет, като размерът му не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината. Местните законотворци решиха месечното трудово възнаграждение на ... Прочети още »

Нови огнища на африканска чума при диви свине в ЮЗДП

 Нови огнища на африканска чума при диви свине са установени в две териториални поделения на Югозападното държавно предприятие. При изследване на проба от отстреляно диво прасе над с. Железница, в района на „ДГС Симитли”, е потвърдено наличие на вируса на АЧС. Прасето не е имало видими признаци на заболяването. Животното е загробено съгласно изискванията.   Първи случай на заболяването при ... Прочети още »