Дневен архив: 22/11/2019

Правителството ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник

  Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и околните села.   Това бе решено на среща на министър-председателя Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и ... Прочети още »

Кметът Станислав Владимиров: Прокуратурата има волята и желанието в спешен порядък да влезе във „В и К” дружеството

 През последното денонощие община Перник влиза в параметрите, заложени от МОСВ Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев.  Срещата бе по повод сигнала на кмета до Окръжна прокуратура – Перник,  свързан с функционирането на местното „В и К”. „Перничани са гневни и искат да има наказан, заради ситуацията, в ... Прочети още »

Питейната вода в Перник е годна за консумиране, уверяват от пречиствателната станция

 Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за питейни води е  безопасна и чиста, съобщи  началникът на станцията Даниела Костадинова. По думите й тя се контролира непрекъснато, както в лабораторията, така и посредством онлайн прибори. „Влошаване на качеството на водата  се появява при честите аварии по водопроводната мрежа, които при режимно водоснабдяване се увеличават драстично”, поясни  Костадинова. По ... Прочети още »

Полицията залови 21-годишен перничанин при опит за грабеж

Престъплението е извършено вчера, малко преди 9,00 ч. 67-годишна перничанка сигнализирала във Второ РУ, че неизвестен се опитал да откъса от врата й медицинска верижка, като употребил сила за това. След като не успял да вземе верижката, извършителят избягал. Полицаите незабавно блокирали района и много бързо белезниците щракнали около ръцете на 21- годишен от областния град, заподозрян за извършеното деяние. ... Прочети още »

Жителите на пернишкото село Мещица протестират срещу тежкия воден режим

Проблемите с водоснабдяването на село Мещица, в община Перник не са от вчера. Затова днес жителите на селото протестираха. Недостигът на вода мъчи Мещица отдавна. Кметът на селото Деян Станимиров неведнъж е алармирал ръководството на „В и К”, че водата от изградения наскоро напорен водопровод недостига. С въвеждането на режима на водоснабдяването в община Перник, село Мещица е поставено на ... Прочети още »

Законотворците в Трън определиха заплатата на кмета на общината

 На  първата си редовна сесия от новия си мандат, Общинският съвет в Трън определи трудовото възнаграждение на кмета на пограничната община. В началото на всеки управленски мандат, местният законодателен орган на Трън определя размера на месечното трудово възнаграждение на кмета на общината, съгласно  Постановление № 67 на МС от 2010 година за заплатите в бюджетните организации и дейности, в изпълнение на разпоредбите ... Прочети още »

Бизнесмени връщат 80 милиона лева от незаконни заменки

Над 80 милиона лева ще връщат собствениците на имоти, получили държавна помощ за горски заменки. Министерство на земеделието започва да праща уведомителни писма на тези хора и започва процедура по възстановяване на надвзетите суми, съобщи ресорният министър Десислава Танева. От проверени 132 договора в 103 е установена неправомерно получена държавна помощ от страна на бенефециерите. Тези 103 сделки засягат 478 ... Прочети още »

Около 1,3 милиона пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за Коледа

  1 276 200 пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за месец декември. Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември е в размер до 363,00 лв. включително, колкото е размерът на линията на ... Прочети още »

Първи симптоми на смъртоносната болест от заразените с листерия месо, риба, сирена

Родните медици алармират да бъдем предпазливи!  След като обяви, че в магазини са открити българска риба и български суджук, заразени с листерия, Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) уточни, че става дума за близо 60 кг пушена скумрия на шайби и 50 кг суджук. Инспекторите успели да изтеглят от търговската мрежа 15 килограма от скумрията, а останалите 45 са ... Прочети още »