Дневен архив: 21/11/2019

Общинските съветници от дясно гласуват „на инат”, демонстрирайки надмощие

 „Всички, които бяха в залата днес  видяха отказа на колегите съветници от дясно да бъде извикан управителят на „В и К”, за да даде отговор на въпросите, на които перничани искат отговор. Вместо това те се стремяха да контрират всяко предложение, дадено от групата от БСП, без  значение от важността му за града, показвайки надмощия в залата. Гласуването „на инат” ... Прочети още »

Ралица Андреева: Общинският съвет в Перник не поставя на дневен ред важните проблеми за перничани

В ситуация, в която институциите в страната, загърбиха политическите си пристрастия и търсят варианти за изход от водната криза в Перник, местният законодателен орган в областния град се дистанцира от огромния проблем, надвиснал над града- водната криза. Това заяви пред медиите председателят на групата съветници от БСП в Общинския съвет на Перник Ралица Андреева. Предложението на трупата на БСП да ... Прочети още »

Окръжната прокуратура назначи общонадзорна проверка за „Студена“

Във връзка с нарушения воден баланс в яз.“Студена“ и въведения в тази връзка воден режим за гр.Перник и прилежащите населени места, Окръжна прокуратура-Перник назначи общонадзорна  проверка, като чрез Върховна административна прокуратура  е изискана информация от МОСВ и МРРБ за да се установят причините и евентуално виновните за това състояние с водоснабдяването лица. Районна прокуратура-Перник извършва проверка по същите причини, като  ... Прочети още »

И Главният прокурор Цацаров съпричастен към пернишкото безводие

Главният прокурор Сотир Цацаров ще се срещне с кмета на Перник Станислав Владимиров. Все още не е уточнено дали срещата ще бъде в Перник или в столицата, ясно е обаче, че обвинител №1 на България иска да получи повече информация, по повод сигнала който Владимиров пусна в прокуратурата в търсене на истината за водната криза в Перник. Припомняме, че преди ... Прочети още »

Президентът прие пернишкия кмет!

Президентът е приел пернишкият кмет. Рaдeв призoвa зa eфeктивни дeйcтвия нa инcтитуциитe зa възcтaнoвявaнe нa вoдocнaбдявaнeтo нa Пeрник и гaрaнтирaнe нa здрaвeтo нa грaждaнитe, cъoбщихa oт прeccлужбaтa нa Прeзидeнтcтвoтo. „Нeoбхoдими ca eфeктивни дeйcтвия нa oтгoвoрнитe инcтитуции зa възoбнoвявaнe нa вoдocнaбдявaнeтo нa Пeрник и гaрaнтирaнe нa здрaвeтo нa грaждaнитe“, зaяви прeзидeнтът нa cрeщa нa „Дoндукoв“ 2 c кмeтa нa грaдa Cтaниcлaв ... Прочети още »

Двама зам.председатели ще има ОбС в Перник

Колко зам.председатели да има новия пернишки законодателен орган бе една от темите, по които днес летяха остри престрелки по време на сесията на ОбС. От левицата предложиха да е само един, тъй като и без това основния му ангажимент е да замества ако случайно отсъства председателя. От дясно веднага скочиха на контра и заявиха, че държат заместниците да са двама, ... Прочети още »

„Жилфонд” с нов шеф

След като досегашния управител на общинското търговско дружество „Жилфонд” Маргарита Давидкова спечели местния вот и бе избрана за кмет на пернишкия квартал Бела вода, тя е подала заявелние в ОбС да бъде освободена. На заседанието на минипарламента днес тя уточни, че би искала по възможност това да стане по начин, който би й позволил след четири години, след края на ... Прочети още »

Познато! Скандали разбуниха и новия ОбС

Ако някой е имал илюзии, че новият пернишки минипарламент ще е по-различен, по-здравомислещ, по-диалогичен от стария – излъгал се е и то жестоко. Това показа днещното заседание на ОбС, в дневния ред на което имаше само три точки и с които местните законотворци се „справиха” за близо три часа. Не ни се мисли какво ще се случи по-нататък, когато докладните ... Прочети още »

Трима нови съветници и кметът на Рударци се заклеха днес

Трима нови общински съветници положиха клетва днес на редовното заседание на минипарламента в Перник. Те са Милена Милошева – Андонова, Ралица Андреева и Петър Теофилов, които попълват групата на БСП за България, след като Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев бяха назначени за зам.кметове на община Перник, а Мартин Мариов пое поста на главен секретар на общината. Клетва положи и спечелилият ... Прочети още »

Открадха кола, паркирана пред дома на собственика й

Служители от Второ районно управление на МВР издирват извършителите на кражба на лек автомобил. Престъплението е станало в сряда  вечерта, в пернишкия кваратл „Църква“. От пред частен дом е откраднат лек автомобил „Ауди А3“, собственост на 27-годишен младеж. Колата е обявена за издирване и са предприети действия за установяване на извършителите. Образувано е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »