Дневен архив: 20/11/2019

МРРБ научило за проблема с язовир „Студена” едва през ноември….

Заместник-.министър Николай Нанков и кметът  на община Перник Станислав Владимиров са обсъдили на работна среща днес мерките, които трябва да се вземат в спешен порядък, за да не бъде изправена община Перник пред хуманитарна криза. Това поясни градоначалникът на Перник на провелата се след срещата със зам.-министър Нанков пресконференция.  „Още преди седмица премиерът Борисов разпореди в спешен порядък  да се ... Прочети още »

Управителят на „В и К” ще бъде освободен от длъжност, обяви в Перник заместник- министърът на МРРБ Николай Нанков

Управителят на „В и К” Перник инж. Иван Витанов ще бъде освободен от поста. Това съобщи при посещението си в Перник зам.-министър Николай Нанков. Той заяви, че още след като се прибере в столицата ще инициира свикване на общото събрание, което, според закона, трябва да вземе решението за смяната на управителя на дружеството. Заместник-министър Нанков увери, че до края на ... Прочети още »

Саботира ли някой кмета и водния режим?

Перник е в изключително тежка ситуация – единственият питеен водоизточник за областния град и десетки по-малки населени места около него, язовир „Студена” е кажи-речи празен. Кризата наистина се превръща в хуманитарна. Предложеният от новия кмет на общината Станислав Владимиров и утвърден режим на водата, според който чешмите трябва текат от 5 до 10 часа сутрин и от 17 до 22 ... Прочети още »

Хлапак на съд за ПТП със загинал пешеходец

Четиринадесетгодишен ученик е предаден на съд за пътно произшествие със загинал пешеходец. Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния М.В. за извършено от него престъпление по чл.343, ал.3 и чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е ученик в пернишка гимназия. Момчето не притежава свидетелство за управление на МПС. През почивните дни той често ... Прочети още »

Започва третият етап на акция „Зима“

Кампания „Безопасно шофиране през зимата“ е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията обхваща времето от 21 до 30 ноември 2019 г. Дейността ще бъде насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, над поведението на пътниците, както и на водачите на ППС, в ... Прочети още »

Перничанин наряза тентата на магазин в квартал Изток

Служители от Второ районно управление на МВР изясняват случай на унищожаване и повреждане. Във вторник в районното управление е подаден сигнал от 39-годишен перничанин, че е срязана тентата на магазин за хранителни стоки в пернишкия квартал „Изток“. Органите на реда извършили оглед на местопроизшествието. В рамките на започналото досъдебно производство е задържан 34-годишен мъж, който е заподозрян за извършеното престъпление. ... Прочети още »

Перник иска съд за виновните за безводието!

Перник  избухна! Стотици гневни граждани се събраха пред административната сграда на водоснабдителното дружество, настоявайки за отговор на един основен въпрос – защо десетки хиляди жители на областния град и околните села са поставени на колене! Питаха кой носи отговорност за безводието, за тежката криза, която тепърва ще се задълбочава. Настояваха да чуят и какви ще са мерките, които ще се ... Прочети още »

Язовир „Долна Диканя“ не става за питейни нужди !

Една от крехките надежди на перничани за изход от кризата, свързана с язовир „Долна Диканя”, угасна. Резултатите от взетите проби са готови и резултатите са негативни – водата от язовира не става за пиене и няма да е възможно да бъде използвана. На среща вчера в  МРРБ е било взето решение спешно да бъде отбит към Перник Владайският канал, чиито ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Перничани са гневни и очакват да има наказан за несвършената работа и нерешените проблеми с язовира

Действията на „В и К” по въвеждане на режима не са добри „Перник е на воден режим вече почти 48 часа, но за съжаление първите стъпки, които „В и К” операторът трябваше да предприеме по въвеждането му не са добри, защото разходът на вода от язовир „Студена“ не е намален“. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред БТВ. Той ... Прочети още »

Румен Петков: Управленска немощ доведе Перник до трагедията

Управленска немощ доведе Перник до трагедията, а персоналната отговорност за бедствието е на премиера Бойко Борисов. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той призова да се търси отговорност от бившата кметица, областния управител и началника на ВиК за липсата на всякакви предварителни мерки още преди шест месеца. ПП АБВ застава зад настояването на настоящия кмет на ... Прочети още »